Son Mühür- İzmir medyasından deneyimli bir isim de Alanya’daki dev organizasyonda yerini aldı. Manşet Türkiye Genel Yayın Yönetmeni, Son Mühür TV yorumcusu ve aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi Dijital Medya Meclisi Başkanvekili olan Hasan Çölmekçi, Alanya'da düzenlenen 6. Küresel Medya Buluşması’na katıldı.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ulusal ve uluslararası basın dünyasını Alanya’da bir araya getirdi. Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyada 88 ülkede temsilciliği bulunan konseyin bu yılki buluşmasına, 32 ayrı ülkeden yaklaşık 350 gazeteci katılım gösterdi. Ajans Haber Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve Ankara Temsilcisi Ümit Kozan’ın da yer aldığı dev organizasyonda; Yaygın, Yerel, Dış ve Dijital Medya meclislerinin temsilcileri masaya oturdu. Buluşma boyunca çalıştaylar, sempozyumlar ve meclis toplantıları yapılacak, final ise Küresel Başarı Ödülleri ile gerçekleşecek.
Devam eden isimlere ödül yağmuru
Etkinlik kapsamında verilecek ödüllerde dikkat çekici isimler var. Şartlar uyduğu takdirde İsmail Gaspıralı Hizmet Ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a verilecek. Küresel Diplomasi Ödülü Kosova'nın eski Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’ye giderken, Küresel Dostluk Ödülü ise Kosova Başbakan Yardımcısı Fikrim Damka’ya sunulacak.
Spor dünyasının heyecanla beklediği Küresel Spor Ödülü ise Türk futbolunun "İmparator"u Fatih Terim’e gidiyor. Terim, 9 Kasım akşamı Lonicera World Otel’de düzenlenecek törende ödülünü şahsen alacak.

Gazetecilikten bilime kadar pek çok alanda başarı sağlayan isimler de unutulmadı. Gazze’deki insanlık dramını dünyaya duyuran Gazzete’nin yayıncısı Hayrunnisa Çiçek Küresel Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü. Corendon adına Yıldıray Karaer’e Küresel Marka Ödülü, Sabiha Gökçen’deki kapsül otel konseptini yurt dışına taşıyan Keepler firmasından Ömer Alaeddinoğlu’na ise Küresel İnovasyon Ödülü verilecek. TRT AVAZ’dan Yücel Kılıçkaya, Kırgız sanatçı Roza Amanova ve Kazak bilim insanı Sultanhan Zhussip de kendi dallarında ödül alacak isimler arasında. Merhum gazeteci Veli Altınkaya adına verilen özel ödül duayen yazar Yavuz Donat’a sunulurken, meslekte yarım asrı geride bırakan gazeteciler de unutulmayacak.
Programda şehir turu ve dijital medya çalıştayı var
"Tarih, Doğa, Medya, Diyalog" temasıyla Eftelia Marin Resort Otel’de yapılan buluşma, gazetecilerin 6 Kasım’da Alanya’ya gelmesiyle başladı. 7 Kasım Cumartesi günü katılımcılar için düzenlenen şehir gezisi Kızılkule önünde son bulurken, 8 Kasım Pazar günü ise geniş kapsamlı bir medya çalıştayı yapılacak. Prof. Dr. Levent Eraslan koordinasyonundaki çalıştayda yapay zeka, dijital dönüşüm, sosyal medya, SEO ve medya hukuku gibi güncel başlıklar konuşulacak.
Şiddete karşı sosyal arabuluculuk gündemde
Buluşmanın 9 Kasım Pazartesi günkü ayağında ise Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ortaklığıyla bir sempozyum düzenlenecek. "Şiddet Önleme Modeli Olarak Sosyal Arabuluculuk ve Şiddetin Medya Kullanımı" konusunun işleneceği sempozyumla birlikte sosyal arabuluculuk projesi tanıtılacak ve yeni şubelerin açılışı yapılacak. Etkinlik aynı akşam verilecek gala yemeği ve ödül töreniyle kapanacak.
Alanya’dan dünyaya ortak mesaj
Organizasyonun önemine değinen Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, gazeteciliğin yanında insanlığın ortak sorunlarına da değineceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“6’ncı Küresel Medya Buluşmamızda 32 ülkeden 350’ye yakın gazeteciyi Alanya’da ağırlıyoruz. Amacımız sadece mesleki gündem değil, insanlığın ortak derdi olan şiddete karşı medyanın sorumluluğunu da konuşmak. Çalıştayda mesleğin sorunlarını, sempozyumda şiddetle mücadeleyi, ödül töreninde ise başarıyı ve dayanışmayı öne çıkaracağız. Ortak deklarasyon ile Alanya’dan dünyaya sesleneceğiz. Basın özgürlüğünün, doğru haberciliğin ve barışın yanındayız; şiddetin, nefretin ve dezenformasyonun karşısındayız diyeceğiz.”





