Polis ekipleri kavşaklara bariyer dizdi. Pazar sabahı direksiyon başına geçecek sürücüler İstanbul'da yarın köprüler kapalı mı ve hangi yollar trafiğe kapatılacak sorularına emniyet haritasından yanıt arıyor. Kıtalararası geçiş yapacak olanlar Fatih Sultan Mehmet veya Yavuz Sultan Selim köprüsüne yönelir. Yasaklar öğleden sonra 15.30'da kalkacak.
İstanbul'da yarın köprüler kapalı mı ve saat kaçta açılacak?
İstanbul'da yarın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gece 03.00'ten, Galata Köprüsü ve Avrasya Tüneli ise sabah 06.00'dan başlayıp öğleden sonraya kadar kapalı. Köprüdeki bariyerler saat 14.00'te kalkıyor. Tünel geçişleri ise bir saat gecikmeyle saat 15.00'te devreye girecek. Son koşucu 15.30'da finişi geçti. Belediye süpürgeleri parkuru temizledikçe şeritler tek tek ulaşıma döner.
Gece yarısı otoyol ayrımları kesildi. Avrupa tarafında Güney Zincirlikuyu sapakları ile Gayrettepe D-100 katılımlarına saat 03.00'te şerit çekiliyor. Anadolu yakasında Uzunçayır rampası kapalı. Altunizade Köprüsü ve Beylerbeyi Abdullahağa Caddesi kolları da sabah suyunda gişe yönüne kapanır.
1 Kasım Pazar trafiğe kapatılacak caddeler ve alternatif güzergahlar
Beşiktaş merkezinde saat 06.00'da Barbaros Bulvarı ve Balmumcu Tüneli araçlara kapatılacak. Çırağan ve Dolmabahçe önünde polis bekliyor. Tophane'deki Meclis-i Mebusan Caddesi boyundan Karaköy Meydanı'na doğru tek bir vasıta bile inemez. Tarihi Yarımada'da Kennedy Caddesi bomboş. Sirkeci'den Sultanahmet'e çıkan Alemdar ve Divanyolu caddeleri koşuculara ayrıldı.
Direksiyon başındakiler arka caddelere kaçıyor. Şişli ve Levent tarafına gidecek olanlar Büyükdere Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı'nı seçti. Haliç geçişinde Atatürk Köprüsü açık. Bakırköy yönünden gelen sürücüler Ekrem Kurt Bulvarı ve 10. Yıl Caddesi boyunca E-5 otoyoluna bağlanır. Üsküdar trafiği Nuhkuyusu Caddesi'nden akacak.
| Kapanan Köprü ve Cadde | Kapanış ve Açılış Saati | Alternatif Güzergah |
|---|---|---|
| 15 Temmuz Şehitler Köprüsü | 03.00 – 14.00 / 15.00 | Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü |
| Zincirlikuyu, Uzunçayır, Altunizade | 03.00 – 14.30 | Büyükdere Caddesi, Çamlıca Bağlantı Yolu, Nuhkuyusu |
| Avrasya Tüneli ve Galata Köprüsü | 06.00 – 15.00 | Atatürk (Unkapanı) Köprüsü ve FSM Köprüsü |
| Barbaros Bulvarı, Çırağan, Dolmabahçe | 06.00 – 15.00 | Balmumcu - Levent - Sarıyer hattı, Tarlabaşı Bulvarı |
| Kennedy, Rauf Orbay, Ragıp Gümüşpala | 06.00 – 15.30 | D-100 Karayolu, Ekrem Kurt Bulvarı, 10. Yıl Caddesi |
| Sultanahmet, Alemdar, Divanyolu | 06.00 – 15.30 | Atatürk Bulvarı ve Yeni Havaalanı Caddesi |





