Türkiye’nin son dönemde en çok konuşulan davalarından biri olan Dr. Erdal Bektaş davası, 48 gün süren firarın ardından beklenmedik bir şekilde sonlandı. 2006’da inşaat mühendisi Gökhan Atakan’ın şüpheli ölümüyle başlayan dava, yasak aşk, gizli ses kayıtları ve firar gibi unsurlarıyla gündemi meşgul etti. Erzurum Adliyesi’nden 8 Temmuz 2025’te kaçan Bektaş, 25 Ağustos 2025’te ölü bulundu. Peki, Dr. Erdal Bektaş kimdir ve ölüm nedeni ne oldu? İşte detaylar.
Dr. Erdal Bektaş kimdir?
Dr. Erdal Bektaş, Aile Hekimliği uzmanı olarak görev yapan bir doktordu. Bursa’da uzun yıllar sağlık sektöründe çalışan Bektaş, aynı zamanda geçmişte Yalova ve Erzurum gibi şehirlerde çeşitli görevlerde bulundu. 2006 yılında işlenen cinayetle adı anılan Bektaş, inşaat mühendisi Gökhan Atakan’ın ölümüyle ilgili dava kapsamında yargılandı. 2022’de açılan dava sürecinde, Yeliz Atakan ile birlikte “tasarlayarak adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Bektaş’ın firarı, adalet sisteminde güvenlik açıklarını tartışmaya açtı.

Erdal Bektaş neden öldü?
Dr. Erdal Bektaş’ın ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. 8 Temmuz 2025’te Erzurum Adliyesi’nde görülen duruşmada ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldıktan sonra SEGBİS odasından kaçan Bektaş, 48 gün boyunca arandı. 25 Ağustos 2025’te cansız bedeni bulundu, ancak ölümüne dair detaylar Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporuna bağlı. Firar sürecinde stres, sağlık sorunları veya dış müdahale gibi faktörlerin rol oynayıp oynamadığı henüz netlik kazanmadı. Cenazesi dün Bursa’da kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Dava ve firar süreci
Olay, 20 Ağustos 2006’da Sakarya Nehri’nde Gökhan Atakan’ın cansız bedeni bulunmasıyla başladı. İlk başta boğulma vakası olarak kayıtlara geçen ölüm, 2012’de Yeliz Atakan’ın ikinci eşine yaptığı itirafların gizli ses kaydıyla açığa çıktı. Kayda göre, Bektaş ve Yeliz Atakan, Gökhan’ı klozette boğarak öldürdü ve cesedi nehre attı. 2022’de “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında gündeme gelen dava, HTS kayıtları ve Adli Tıp raporuyla cinayeti doğruladı. 2025’te mahkeme iki sanığı da cezalandırdı, ancak Bektaş’ın firarı adalet sisteminde tartışma yarattı.





