Son Mühür / Arif Enes Durak - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), haller ve şehir giriş-çıkışlarında kalıcı maliye kontrol noktaları kurulacağını açıklaması, ekonomik çevrelerin ve siyasetin gündemine oturdu. Özellikle OSB temsilcilerinden gelen tepkilerin ardından, CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun da sert bir çıkış yaptı.
Bakan Şimşek, “devletin gelir kaybını önlemek” ve “dürüst vergi mükellefleri için haksız rekabetin önüne geçmek” amacıyla bu adımın atılacağını duyurdu. Ancak bu öneri, iş dünyasında ve muhalefette tepkiyle karşılandı.
"Dünyayı dolaştın elin boş döndün"
CHP İzmir Milletvekili Salih Uzun ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Şimşek’i adeta topa tuttu. Uzun, paylaşımında Şimşek'i becerksizlikle suçlayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Dünyayı dolaştın elin boş döndün. Yine tek bildiğin işi yapıp vatandaşın cebine göz diktin. Yeter artık, nereye kadar! Sizin beceriksizliğinizin, sizin hukuksuzluğunuzun hesabını millet ödemek zorunda değil. Bir an önce sandığı getirin"
Dünyayı dolaştın elin boş döndün.
— Salih Uzun (@SalihUzunDr) May 6, 2025
Yine tek bildiğin işi yapıp vatandaşın cebine göz diktin.
Yeter artık, nereye kadar !
Sizin beceriksizliğinizin,
sizin hukuksuzluğunuzun
hesabını millet ödemek zorunda değil.
Bir an önce sandığı getirin.@memetsimsek pic.twitter.com/yqpASzpXuD