Son Mühür- Buca Belediye Meclisi 17 Ağustos pazartesi günü olağanüstü toplanacak. Geçen hafta gerçekleşen olağan meclis toplantısında, belediyenin 3 şirketi olan Buca-Mar, Üzüm Kent, Kızılçullu’nun SGK borçlarına karşılık 23 taşınmaz teminat olarak gösterilmesi hakkında önerge görüşülmüştü. Meclis üyelerinin kararı ile önerge acil değerlendirilmek üzerine ilgili komisyonlara sevk edilmişti. 3 şirketin borcu için Buca Belediye Meclisi pazartesi günü karar alacak.
Buca ilçesinin gözbebeği niteliğinde olan, belediye tarafında işletilen 20202 ada 1 parselde yer alan Buca Gölet, 23 taşınmazın arasında yer alıyordu. Edinilen bilgilere göre komisyonlarda taşınmaz listesinden göletin çıkarılmasını talep etti. Komisyonlar oy birliği ile kabul etti.

İlgili gündem maddeleri şu şekildeydi;
Buca İmar ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.’nin 3 milyar 182 milyon 843 bin 165 lira 1 kuruş tutarındaki SGK borcu için tecil ve taksitlendirme başvurusu yapıldı. Buca Belediyesi mülkiyetindeki 23 taşınmazı teminat olarak gösterecek. Taşınmaz listesinde özel sağlık tesisi alanı, özel kreş alanı, sosyo-kültürel tesis alanı, belediye hizmet alanı (BHZ) ile tarım ve orman alanı niteliğindeki çok sayıda parsel yer alıyor.
Buca Belediyesi iştiraki Üzüm Kent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş.'nin 32,8 milyon TL'yi aşan SGK borcunun yapılandırılması için belediyeye ait tarım arazisinin teminat gösterilmesi
Buca Belediyesi iştiraki Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş.'nin 15,5 milyon TL'yi aşan SGK borcunun yapılandırılması için belediyeye ait bir tarım arazisinin teminat gösterilmesi





