Fitre ne kadar ?
2024 fitre bedeli, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte merak konusu olmaya başladı. Vatandaşlar Fitre ne kadar ? Fitre nedir ? sorularına yanıt aramaya başladı. Diyanet tarafından açıklanan 2024 yılı fitre bedeli sonrasındaki fitre bedeli belli oldu.

2024 Fitre kaç TL ?

2024 yılı fitre bedeli Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 130 TL olarak belirlendi. Bununla beraber Ramazan ayı fitre bedeli ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 130 lira olarak duyuruldu.

Fitre Nedir ?

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından görevi kim devralacak? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından görevi kim devralacak?

Fitre (sadaka-i fıtr), diğer adıyla sadaka, Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadet olarak adlandırılır. 

Fitre ibadeti, darda olanların ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmakla birlikte; sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesini de sağlar. Bununla birlikte toplumsal dayanışmayı da sağlarken, fitre, geniş bir mükellef kitlesi, tarafından yerine getirilmektedir.

Fitre Nedir ?

Kaynak: HABER MERKEZİ