Son Mühür- Edirne Belediyesi’nde imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Engin Yağcılar, bir müteahhitten ruhsat onayı karşılığında 200 bin euro talep ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyonun, polisin Üç Şerefeli Camii’nde kurduğu teknik ve fiziki takip düzenekleriyle yapıldığı öğrenildi.

200 bin euro talep etmiş

Soruşturma, müteahhit Nazmi Özçelik’in emniyete bulunduğu ihbarla başladı. Özçelik’in beyanına göre, 17 Ağustos’ta kendisini arayan Engin Yağcılar, belediyede takılan ruhsat onayını çıkarabileceğini belirtti.

EGM Duyurdu: 122. Dönem ÖGG Cevap Anahtarı Erişime Açıldı! Özel Güvenlik Sınav Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?
EGM Duyurdu: 122. Dönem ÖGG Cevap Anahtarı Erişime Açıldı! Özel Güvenlik Sınav Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?
İçeriği Görüntüle

Chp’li Meclis Üyesi Engin Yağcılar

CHP’li Meclis Üyesi Engin Yağcılar

Taraflar aynı gün Edirne Adliyesi önündeki bir kafede bir araya geldi. İddiaya göre Yağcılar, işlemin çözüme kavuşturulması karşılığında Özçelik’ten 200 bin euro talep etti ve ödemenin Bulgaristan’da yapılmasını istedi

Özçelik'in durumu emniyete bildirmesiyle Başsavcılık talimatıyla Yağcılar hakkında iletişim tespiti, dinleme ve teknik araçlarla izleme kararı verildi.

Üç Şerefeli Camii’nde kameralı takip

Soruşturmanın devamında, müşteki Özçelik ile şüpheli Yağcılar’ın 1 Eylül günü Edirne’deki tarihi Üç Şerefeli Camii’nde bir araya geleceği öğrenildi. Olay yerine sevk edilen ekipler, görüşmeyi ses ve görüntü kayıt cihazlarıyla saniye saniye izledi.

Görüşmenin tamamlanmasının ardından harekete geçen emniyet ekipleri, Engin Yağcılar’ı Türk Ceza Kanunu’nun 252. maddesi kapsamında "rüşvet" suçlamasıyla gözaltına aldı.

Şüphelinin evinde ve avukatlık bürosunda gerçekleştirilen aramalarda dijital materyaller ile bazı belgelere el konuldu.

"İmar Komisyonu Başkanı" unvanını kullandığı iddia edildi

Dosyadaki iddialara göre Yağcılar, müteahhit Özçelik ile gerçekleştirdiği ilk görüşmesinde kendisini İmar Komisyonu Başkanı olarak tanıttı.

Ancak Edirne Belediyesi’nin güncel komisyon listelerinde Yağcılar’ın söz konusu komisyonun başkanı olmadığı tespit edildi.

İlk soruşturma şubat ayında düzenlenmişti

Edirne Belediyesi’ne yönelik imar ve rüşvet soruşturmasının geçmişi Şubat ayına uzanıyor. Yaklaşık altı ay süren teknik takip ve MASAK raporlarının ardından düzenlenen ilk operasyonda, Edirne Belediyesi İmar Müdürü Dinçer Asar ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Mercan’ın da aralarında olduğu şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Dosyada, ruhsat süreçlerindeki kanunsuzlukların dışında bazı idari para cezalarının usulsüz şekilde iptal edildiği iddiaları yer alıyor.

Başsavcılıktan resmi açıklama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen 2026/14075 sayılı soruşturmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada;

"Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının 2026/14075 sayılı soruşturmasına göre müteahhitlik yapan müşteki Nazmi Özçelik'in 23.08.2026 tarihinde kolluk ekiplerine başvurarak, daha öncesinde Edirne Belediyesinden aldığı imar ruhsatını yenilemediği ve Edirne Belediyesi CHP Meclis Üyesi Engin Yağcılar'ın kendisini 17.08.2026 tarihinde arayarak imar komisyonu başkanı olduğunu, gerekli ruhsat onayını kendisinin çıkarabileceğini söyleyerek buluşmak istediğini, aynı gün Edirne Adliyesi önünde bulunan kafede buluştuklarını, Engin Yağcılar'ın kendisinden 200 bin euro para istediğini ve bu parayı Bulgaristan ülkesinde almak istediğini söylediğini beyan etmiştir.

Bunun üzerine usulüne uygun olarak alınan 'iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması ve teknik araçla izleme' kararı alınmıştır.

" 'Rüşvet' suçundan gözaltına alınmıştır"

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 01.09.2026 günü müştekiden Edirne İli Üç Şerefeli Camii'nde şüpheli Engin Yağcılar ile buluşulacağı bilgisinin alınması üzerine, kolluk ekiplerince gerekli tertibat alınarak görüntü ve ses kaydı düzeneği aktifken görüşme fiziken takip edilmiş olup, görüşme akabinde şüphelinin TCK'nın 252. maddesi gereğince 'rüşvet' suçundan gözaltına alınmıştır.

" 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçu kapsamında ayrı bir soruşturma başlatılmıştır"

Şüphelinin ikametinde ve avukatlık ofisinde Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar üzerine yapılan aramalarda 4 adet bilgisayar, 2 adet defter ve 1 adet beş yapraktan ibaret evraka el konulmuş olup, şüpheli hakkında ayrıca TCK'nın 282 maddesi uyarınca 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçu kapsamında ayrı bir soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ