30 Ağustos, 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'u anmak için ülkemizde her yıl kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi sebebiyle 30 Ağustos ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Atatürk'ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos gününün 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlandığını biliyor muydunuz?

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünü gururla kutladığımız bu günde kadınıyla erkeğiyle milletimiz, vatan topraklarının asla işgal edilemeyeceğini, Türk Bayrağının göklerden asla indirilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.

“Ya istiklâl ya ölüm!” (Mustafa Kemal Atatürk)

Gücünü ve bekasını birlik beraberlik ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının canlarıyla kanlarıyla azmi sonucunu kazandığımız topraklardaki ülkemizin bundan sonrada her türlü badireyi ve barınmaya çalışan asalakları aşacağımıza inanıyorum.

Günümüzde maalesef canlarıyla kanlarıyla alınan topraklarımızda, liderlerimizin ülke değil kendi bekalarını düşündüklerini görüyoruz. Bu durumun değişmesini ve bir an önce milli mücadele ruhumuzun topraklarımıza geri gelmesini temenni ediyorum.

Tüm küçüklerimin ve büyüklerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

“Biz Türkler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz…” (Mustafa Kemal Atatürk)

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun…