Son Mühür- 31 Mart sandıklarının kapanmasının ardından siyaset bir anda seçimden bir numaralı parti olarak çıkan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunun tartışmaya açıldığını gördü.

Benim 2 santraforum var demişti...


Dönemin CHP lideri Özgür Özel tartışmaya, ''Benim 2 santraforum var'' sözleriyle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aynı anda tartıya çıkartarak farklı bir boyuta taşıdı.
İmamoğlu'nun bastırmasıyla CHP'nin tek adaylı cumhurbaşkanı belirleme oylaması tartışmaları geçici bir süre için durdurdu.
Ancak, İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve sonrasında tutuklanmasının ardından en güçlü aday haline gelen Mansur Yavaş'la CHP tabanı arasında o duygusal bağ tam anlamıyla hiçbir zaman kurulamadı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2.5 yıllık aranın ardından koltuğa yeniden dönüşünü sağlayan mutlak butlan kararı, Özgür Özel ve arkadaşlarının CHP'den koparak Yeni Parti'nin kuruluşuna imza atması ve son düzlükte Mansur Yavaş'ın CHP'den koparak yola bağımsız devam etme kararı, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunda yeni bir sayfa açılmasına neden oldu.

Muhalefetin adayı kim olacak?

Adayın kim olduğu önemli değil..


Temmuz ayında Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun diploma iptaliyle ilgili açılan davayı takip etmek için geldiği Silivri'de,
''Adayın kim olduğundan, genel başkanın kim olduğundan, bu yürüyüşün yolunda kimin durduğundan, kimin döndüğünden, kimin düştüğünden, kimin içeride yattığından, kimin yolda yürüdüğünden bağımsız olarak şunu söylüyorum.
Yol, cümleden uludur. Yol, cümlemizden uludur. Yol, yolcudan bile uludur. Çünkü yolun sonu doğru bir yoldur. Hangimiz cumhurbaşkanı olacağız, hiç önemi yok. Eninde sonunda benim, Ekrem başkanın, Mansur başkanın ve sizin desteklediğiniz, ya içimizden biri ya bambaşka biri ama eninde sonunda bizden biri cumhurbaşkanı olacak'' mesajı vermişti.

Kendi adaylığı için renk vermedi...


Ankara kulislerinde bugüne kadar kendi adaylığı konusunda renk vermeyen Özel'in gelinen süreçte Yeni Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığına sıcak baktığı yorumları her geçen gün daha yüksek perdeden dillendirilmeye başlanmış durumda.

Özgür Özel

60'tan fazla fezlekesi var...


Özel'in aday olacağını iddia edenlerin karşısında, TBMM'de 60'tan fazla fezlekesi olduğuna dikkat çekerek, milletvekili dokunulmazlığına ihtiyacı olduğunu düşünenlerin sayısı da az değil.
Özgür Özel'in seçim sandığının ortaya konacağı tarih netleştiğinde ya riski göze alıp Türk siyasetinin en önemli koltuğu olan cumhurbaşkanlığı için adaylığını ortaya koyması ya da, milletvekili dokunulmazlığını devam ettirebilmek için vekil adaylığı konusunda bir tercih yapması gerekebilir gibi görünüyor.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı