Son Mühür / Osman Günden - Kemeraltı esnafının zor bir dönemden geçtiğini ve bölgeye sahip çıkmaya çalıştığını belirten Semih Girgin, tarihi yapının akşamları tiyatro, konser ve kültürel etkinliklerle yaşayan bir merkeze dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.
"İçeriye girememek içimi acıtıyor"
Tarihi İktisat Kongresi Binası’nın kente kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını ancak kullanımında sıkıntılar yaşandığını ifade eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, "Esnafın yatırımlarıyla, paralarıyla yıkılıp yok olan alana valilik çok güzel bir bina yaptı; bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Ancak binayı kullanmakta bir sıkıntımız var. Bizler esnaf olarak bu zor zamanda, işlerin ve bereketin zorlandığı bir dönemde o sokağa hâlâ sahip çıkmak için buradayız. Biz buradayken o binanın önünden geçerken içeri girememek, kullanamamak benim içimi acıtıyor." şeklinde konuştu.
"Orada alkış seslerinin duyulması Kemeraltı'nı besler"
Binanın halka ve esnafa daha fazla açılması gerektiğini vurgulayan Girgin, sözlerini "Çok samimi söylüyorum; ben orada etkinlik yapmak istiyorum, toplantı yapmak istiyorum. Esnafım oraya gelsin, Kemeraltı sevdalıları akşamları oraya toplansın. Orası bir şekilde insanla yaşar. Tabii ki orada etkinlikler ve kamu geneline yönelik toplantılar oluyor ama orada bir tiyatro oyunu oynansa, konserler düzenlense ve biz orada buluşsak o binanın gücünü daha güzel görürüz. Gerçekten çok güzel bir bina yapılmış, tarih kokuyor." şeklinde sürdürdü.
Tarihi yapının akşamları canlı tutulmasının bölge ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağını belirten Girgin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"İnsanlar Kemeraltı’nı seviyor. Özellikle kadın sinerjisini hâlâ orada hissediyorsunuz. Bunun için o binadan seslerin, alkışların duyulması Kemeraltı’nı besler; akşamları insanları Kemeraltı’na daha çok bağlar. Giren ve çıkan insan sirkülasyonuyla ilgili olarak Sayın Valimizden böyle bir isteğimiz var, bu yönde adımlar atılmasını ümit ediyorum."




