Son Mühür/Hüseyin Demir Avrupa Atletizm Şampiyonasında büyük heyecan devam ediyor. Ülkemizi başarıyla temsil eden sporcular madalya kürsüsüne çıkmak için mücadele ediyor. 10-16 Ağustos 2026 tarihlerinde İngiltere’nin Birmingham şehrinde organize edilen Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 400 Metre Engel Yarı Finali’nde piste çıkan İzmirli İsmail Nezir, 48.16’lık süre ile kariyer rekorunu kırdı.
Bucalı İsmail Nezir’in hedefi altın madalya
Kariyerinin en yüksek derecesiyle finale kalan Nezir, başarıdan başarıya koşuyor. Buca’nın gururu olan İsmail Nezir, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle göz kamaştırıyor. Katıldığı her turnuvada madalya alan İzmirli sporcu, Galatasaray takımında yarışıyor. İzmir’den yetişerek sarı-kırmızılılara transfer olan başarılı sporcu, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ülkemizi gururlandırıyor. Buca’nın gururu olan İsmail Nezir, kentte bilinen ve tanınan bir aileden geliyor. Milli sporcunun babası Buca Belediye Meclis Üyesi olan İsa Nezir, oğluyla büyük gurur duyuyor.
“İzmir’in gururu İsmail Nezir’den kariyer rekoru”
Kazandığı madalyalarla göğsümüzü kabartan İsmail Nezir, Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya hedefliyor. Nezir, kariyerinin en iyi derecesiyle finale kalma başarısı gösterdi. İzmirli sporcu, 14 Ağustos Cuma günü 22:40’da gerçekleştirilecek final yarışında ülkemizi temsil edecek. Galatasaray Atletizm, “İsmail Nezir’i ve antrenörü Güner Güngör’ü tebrik ediyor, final yarışında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
“En iyi derecemle ülkemi en iyi yere taşıyacağım”
Yarışmanın ardından madalya hedefini yayıncı kuruluşa anlatan İzmirli milli sporcu Mutluyum, heyecanlı mıyım? Öyle bir heyecanım yok! Kişisel kariyer rekorumu kırdım. Finalde daha iyisini yaparsam kendi rekorlarımı kırarak eminin sonunda zirveye ulaşacağım. Finalde elimden geldiğince en iyi derecemle ülkemi en iyi yere taşımaya çalışacağım. Madalya, çok uzak değil! Neden olmasın. Onun için geldik buraya. Umarım madalya alırız” diye konuştu.




