Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Akdeniz'de deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 19.49'da meydana gelen depremin büyüklüğü 5,1 olarak ölçüldü. Sarsıntının yerin 9,07 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Depremin ardından Kandilli Rasathanesi de bölgeye ilişkin ölçüm sonuçlarını paylaştı. Kandilli'nin verilerinde depremin büyüklüğü 4,9, derinliği ise 18 kilometre olarak yer aldı.
AFAD ve Kandilli'nin deprem verileri farklı
AFAD'ın internet sitesinde yayımlanan son dakika deprem bilgilerine göre, Datça açıklarındaki sarsıntı 5,1 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin merkez üssü Akdeniz olarak belirtilirken derinliği 9,07 kilometre olarak açıklandı.
Kandilli Rasathanesi ise aynı depremi 4,9 büyüklüğünde ölçtü. Kandilli'nin paylaştığı verilere göre sarsıntı, yerin 18 kilometre derinliğinde meydana geldi.
Deprem büyüklüğü ve derinliğine ilişkin açıklanan değerler, kurumların kendi ölçüm ve değerlendirmelerine göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle veriler ilgili kurumların açıklamaları esas alınarak ayrı ayrı değerlendiriliyor.
Akdeniz'de gün içinde bir deprem daha meydana geldi
Akdeniz'de gün içerisinde kaydedilen tek sarsıntı akşam saatlerindeki deprem olmadı. Kandilli Rasathanesi, saat 11.59'da Girit Adası açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu.
Kandilli'nin açıklamasında söz konusu depremin derinliği 23,6 kilometre olarak yer aldı. AFAD ise aynı sarsıntının büyüklüğünü 3,8, derinliğini 13,64 kilometre olarak açıkladı.





