Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Alparslan Kuytul ve grubuna yönelik operasyonda yargı sürecine dair kararlar çıkmaya başladı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 19 Ağustos günü 6 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.
Suçlamalar neler?

Polis ekiplerinin şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirdiği aramalarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konulmuştu.
Aralarında grubun lideri Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul'un da olduğu toplam 56 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerin hakimlik karşısındaki sevk dosyalarında yer alan suçlamalar ise şu şekilde sıralandı:
Suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet
Kuytul çifti cezaevinde
Savcılık sorgusunun ardından 44 şüpheli tutuklama, 9 şüpheli ise adli kontrol şartı talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Gece geç saatlere kadar süren duruşmanın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Hakimlik önünde ifade işlemleri devam eden diğer şüpheliler hakkındaki yargılama süreci ve mahkemenin değerlendirmesi sürüyor.





