Son Mühür / Atakan Başpehlivan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, yılın sonuna yaklaşırken 2026 yılının üreticiler ve çarşılardaki esnaflar tarafından zor bir şekilde geçtiğini vurgulayarak, yeni yıldan beklentilerini Son Mühür ile paylaştı.
Hamdin Erişen: Zor bir dönemden geçiyoruz

2026 yılının özellikle üreticiler olarak çok zor geçtiğini belirten ve esnafın ciddi anlamda sorunlarla karşı karşıya kaldığının altını çizen İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, "2026 yılı üreticiler için çok zor bir dönem oldu.
Üretici, tüketici ve esnaf ciddi anlamda zorlandı. Herkes ağlıyor, ne olacağını biz de bilmiyoruz. Artık dualarla yürüyoruz İnşallah iyi olur. Pazarlarımıza gelenler genellikle emekliler ve dar gelirliler çok zengin kesim bize gelmez, durum ortada" dedi.
"Herkes kendine göre haklı"
Son olarak, Orta Doğu'da meydana gelen gerginliklerden dolayı artan mazot fiyatlarının en çok üreticileri ve pazarcı esnafını zorladığını vurgulayan Başkan Erişen, girdi maliyetlerinden dolayı yaşanan problemlere de değinerek, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:
"Şu an için bir şey gözükmüyor. Birinci ağızdan bir şey duyamıyoruz. Döviz ile bizim pek işimiz olmuyor ancak mazot yükseldiği zaman her şey zamlanıyor en çokta pazarcı esnafı etkileniyor. Üretim organize değil, ilaç masrafları ciddi sorun, gübre ciddi sorun. İşçi de haklı onlar da ciddi problemler yaşıyorlar. Herkes kendine göre haklı. Bu ortamda bazı şeylerin düzeltilmesi lazım"





