Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, tv100’e verdiği röportajda transfer çalışmaları, Avrupa hedefleri ve takımdan ayrılacak oyuncular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Buruk, kaleci listesinde 6-7 isim olduğunu söylerken, Carlos Cuesta’nın Rusya’ya transfer olacağını açıkladı.
“Şampiyonluk yarışında dört takım olabilir”
Okan Buruk, Süper Lig’in rekabetine dair yaptığı değerlendirmede son üç sezonun Galatasaray–Fenerbahçe çekişmesiyle geçtiğini hatırlatarak, “Geçen sezon biz 11 puan farkla bitirdik. Ondan önce 102-99 bitti. Ancak bu sezon Trabzonspor ve Beşiktaş da şampiyonluk yarışına güçlü şekilde girebilir” dedi.
Avrupa hedefi: “Şampiyonlar Ligi’nde daha iyi olacağız”
Buruk, Galatasaray’ın Avrupa performansına ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
“Son iki sezondur Avrupa’da şanssız bir dönem geçirdik. Ama büyük takımlara karşı daha iyi oynayan bir Galatasaray var. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde daha güçlü olacağız. İlk hedefimiz ilk 24 içine kalmak, sonrasında turları düşünmek.”
Ayrıca kura çekimi için “İtalya’dan bir takım bu kez karşımıza çıkabilir. Kurada saha avantajı büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Gelirler ve transfer politikası
Galatasaray’ın mali yapısına da değinen Buruk, gelirlerin her yıl arttığını belirtti. “Osimhen ve Sané transferleri büyük başarı. Kulübün kasasına giren paralar ve Bankalar Birliği’nden çıkış süreci çok önemli. Burada yönetimin büyük emeği var” dedi.
Kaleci transferinde 6-7 isim listede
Galatasaray’ın kaleci arayışlarına değinen Buruk, listelerinde 6-7 aday olduğunu açıkladı:
“Doğru profili bulmamız gerekiyor. Lammens listemizde, Günay Güvenç de bizde. Transfer belki üç gün, belki bir hafta içinde gerçekleşebilir. Baskıyla yapılan transferlerden fayda görmedik. En doğru tercihi yapacağız.”
Buruk ayrıca Ederson ve Donnarumma isimlerinin gündemde olduğunu, ancak ticari boyutun kulüp yönetimi tarafından değerlendirileceğini söyledi.
Oyuncu ayrılıkları ve Nelsson’un durumu
Okan Buruk, takımdan ayrılacak isimlerle ilgili de konuştu. Nelsson’un Roma’ya gitmek istediğini, bu nedenle ayrılık isteğinin doğal olduğunu vurguladı. Alvaro Morata ile yolların dostane şekilde ayrıldığını ifade eden Buruk, Carlos Cuesta için ise şu sözleri kullandı:
“Carlos Cuesta iyi bir profesyoneldi. Çok fazla isteyen kulüp çıktı, pazarı vardı. Büyük ihtimalle Rusya’ya gidecek. Galatasaray bu transferden zarar etmeyecek.”
“Transfer dönemlerini sevmiyorum”
Buruk, transfer sürecinin zorluklarını ise şu sözlerle dile getirdi:
“Kalacaklar, gidecekler… Gitmek isteyeni tutmaya, kalmak isteyeni göndermeye çalışıyorsun. Bu süreçleri çok sevmiyorum. Ancak Galatasaray bu sezon elit oyunculara yöneldi ve bu da bizim için önemli bir adım oldu.”





