Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKOP) 74. Olağan Mali Seçimli Genel Kurulu, Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Mevcut başkan Destan Bulgay ile Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç’ın başkanlık için yarıştığı genel kurulda, gerilimli anlar yaşandı. Özellikle başkan maaşının 120 bin TL’den 60 bin TL’ye indirilmesiyle ilgili yapılan oylamalar ve adayların konuşmaları sırasında yaşanan kavgalar dikkat çekti.

Yüksek katılım 

Seçime katılımın yüksek olması dikkat çekti. 5 bin 300 delegeden 4 bin 494 kişi imza attı ve toplamda 2 bin 955 esnaf oy kullandı. Delegeler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Divan başkanlığını Recep Çınar yaparken, başkanvekili Fatih Çataldere, Soma Esnaf Kefalet Başkanı Ali Ayan ve Salihli Esnaf Kefalet Başkanı Erdal Tunca da divanda yer aldı. Faaliyet raporları ve bütçe raporları oy çokluğuyla kabul edilirken, yönetim kurulu ve denetim kurulu ibra edilerek oy çokluğuyla onaylandı. Ayrıca 2025 ve 2026 yıllarında yapılması planlanan genel kurulların birleşerek 2027 yılında yapılması da ittifakla kabul edildi.

Meskopta Gergin Anlar (1)Başkan maaşı üzerinden yaşanan gerginlik

Oylama sırasında, kooperatif başkanına ödenecek maaşla ilgili gündem maddesinde, başkan maaşının 120 bin TL olması önerildi. Öneri salonda büyük bir gerilime yol açtı. Bazı üyeler, belirlenen maaşların milletvekili maaşlarından bile yüksek olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Oylamanın ardından, bu madde oy çokluğuyla iptal edildi. Başkan adayları Destan Bulgay ve Salih Karaağaç, maaşın 75 bin TL olması yönünde bir karar aldı. Bu karar oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu esnada üyelerden Ramazan Zonguldak, başkan maaşının 60 bin TL olmasına yönelik bir önerge sundu. Oylama sonucunda, Zonguldak’ın önerisi kabul edildi ve başkan maaşı 120 bin TL’den 60 bin TL’ye indirildi.

Meskopta Gergin Anlar (2)Konuşmalar sırasında yumruklaşma

Başkan maaşı oylamasının ardından, adayların konuşmalarına geçildi. Mevcut başkan Destan Bulgay’ın konuşması sırasında, iki üye arasında yumruklaşma yaşandı. Kavganın büyümemesi için başkan adayları ve polis araya girdi. Konuşmaların ardından, seçimin oy çokluğuyla kapalı oylama şeklinde yapılmasına karar verildi.

Meskopta Gergin Anlar (6)Bulgay tekrar seçildi

Oylama sonuçları açıklandı. Mevcut başkan Destan Bulgay, 2 bin 955 oy kullanan esnafın 1885’inin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. Rakibi Salih Karaağaç ise 1055 oy aldı. Seçim sırasında 15 oy geçersiz sayıldı.

Meskopta Gergin Anlar (4)MESKOP'un 74. Olağan Mali Seçimli Genel Kurulu, gergin anlarla sona erdi. Başkanlık koltuğunu yeniden kazanan Bulgay, görevine devam edecek.

Kaynak: DHA