Son Mühür / Yağmur Daştan- İzmir’in Menderes ilçesinde tam üç dönem belediye başkanlık görevini yapan Ergun Özgün, belediyede yaşanan başkan vekili seçimine dair dikkatleri çeken açıklamalarda bulundu. 1999-2014 yılları arasında 3 dönem belediye başkanlığı yapan Özgün, “Durum baktığımızda biraz daha travmatikleşti bir darbe daha alındı” mesajı verdi. Özgün, durumun nedenlerine bakmak gerektiğinin de altını çizerek CHP ve YENİ Parti’ye tepki gösterdi.
“Kimler yazdı bu meclis üyelerini?”
“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde yaşadığı koşulların sebeplerine bakmak gerekiyor” mesajıyla açıklamalarına başlayan Özgün, “Sonuçta bunlar sonuçları. Sonuçlara bakarak cümle kurmaya kalkarsak muhakkak ki doğru tarif edemeyebiliriz ve haksızlık etmiş olabiliriz. Bunun sebepleri nedir? Nereden geldiğine bakacaksın? Nereden beslendi? Nereden şekillendi? Bunları mesela Menderes'te şimdi işte 3-4 tane meclis üyesi kalktı. AK Parti'nin adayına oy verdiği için bugün kazandı şey burada. AK Parti'nin adayı. AK Parti'nin meclisteki sayısı 10. Bunları meclis üyesi yaparken hangi ölçüye göre, hangi standartlara göre, hangi ideolojik temele göre, hangi birikim liyakate göre, hangi donanımlara göre, neye göre bunlar belirlendi, nasıl yazıldı? Kimler yazdı bunları meclis üyelerini? Bunların referansları kimdir? Şimdi o hesap vermesi gerekenler çıkıp bugün toplumdan özür dilemesi lazım” dedi.
“İlk taşı günahsız olanlar atsın diyorlar ya…”
Özür dilemesi gerekenin hem CHP hem de YENİ Parti olduğunun altını çizen Özgün, “Valla bunlar düne kadar hepsi aynı yerde olan insanlar bunlar. Bakmayın sadece tabela değişti. Bunlar seçilirken, meclis üyesi yazılırken hepsi aynı partideydi. Ne diyordu bizim Özgür Özel? “Benim belirlediğim belediye başkanı İstanbul’u da yönetir, İzmir’i de yönetir. Hatta İçişleri Bakanlığı bile yapar” diyor. Bunu söyleyen partinin genel başkanı ise, bunu tercih edenlerin suçu günahı ne kadardır ki? “İlk taşı bir günahsız olan atsın” diyorlar ya. Bugün geldiğimiz nokta bir sonuç. Bunun sebeplerine bakmak lazım, kendisine bakmak lazım ve bugünkü sonuca bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

“Umarız doğru işlere vesile olur”
“Bugünkü sonucu konuşurken geçmişimizle doğru yüzleşemezsek bundan sonra bu ve buna benzer her türlü olumsuzluk yaşamaya devam edilir” uyarısı da yapan Özgün, “Emin olun şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin veyahut da Yeni Parti'nin yönetiminde bugüne kadar geldiğinde, Belediye içerisi tam bilinmemekle beraber çok ciddi bir borcun olduğunu duyuyorum. Gelişme durmuş vaziyette. Ülkedeki genel ekonomik sıkıntıların ilçemize yansıması daha katmerleşerek buraya yansımış vaziyette. Ben buranın insanıyım 150 senedir, biz burada yaşıyoruz. O yüzden doğru insanların tarifini yapabilirim. Siyasi bir kimlikten beslenerek insanları ne ötekileştirmek gerekiyor ne de öncelemek gerekiyor. Sonuçta hepimiz burası Menderes'i nasıl doğru ve iyi yukarıya doğru taşırız diye birikimlerimizi paylaşma mecburiyetindeyiz. O yüzden bugün seçim tanıdığımız, bildiğimiz insan. Ama bu konuda bu işi yapabilme liyakati ve donanımına sahip midir? Onu bugünden sonra göreceğiz. Kolay gelsin diyeceğiz, hayırlısı olsun diyeceğiz. Umarız doğru ve güzel şeylere sebep olur ve Menderes ahalisi de bu yorgunluktan biraz da olsa kurtulur” diye konuştu.





