Osman Günden / Son Mühür - Karşıyaka Belediyesi’nin kente kazandırdığı Emekli Yaka, kapılarını açtığı günden bu yana yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İlçedeki ileri yaşlı vatandaşlar için özel olarak tasarlanan tesis, sunduğu imkanlarla hem bir dinlenme noktası hem de yeni dostlukların kurulduğu samimi bir merkez olarak faaliyet gösteriyor.
Yeni dostlukların ve keyifli sohbetlerin adresi
Atakent Mahallesi’ndeki Görme Engelliler Parkı’nın doğasıyla iç içe bir konumda yer alan Emekli Yaka, misafirlerine sakin bir ortam sağlıyor. Sosyalleşmeyi ve nitelikli vakit geçirmeyi destekleyen merkezde; dama, satranç ve çeşitli kutu oyunlarının yanı sıra geniş bir kitap okuma alanı bulunuyor.
Tesis bünyesinde düzenlenen pikap dinletileri vatandaşlara keyifli anlar yaşatırken, haftanın her günü 09.00 - 20.00 saatleri arasında hizmet veriliyor. Öte yandan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda merkezde çay, kahve ve soda satışı da yapılıyor.
Tesisin kısa sürede gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, şu ifadeleri kullandı:
"Açıldığı günden bu yana yoğun bir ilgiyle karşılanan ve kısa sürede yeni bir buluşma noktası haline gelen Emekli Yaka, huzurlu atmosferi ve imkanlarıyla vatandaşlarımızın yaşam kalitesine değer katıyor. Dama ve satranç masalarından kitap okuma köşelerine, nostaljik pikap dinletilerinden çay ve kahve eşliğindeki samimi sohbetlere kadar büyüklerimize pek çok imkan sunan tesisimiz, yeni dostlukların kurulduğu sıcak bir yuva oldu. Henüz ziyaret etmemiş tüm büyüklerimizi Emekli Yaka’ya bekliyoruz"




