Sivas'ın Suşehri ilçesinde kontrolden çıkan yolcu minibüsü şarampole yuvarlandı; faciada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 10 kişi yaralandı.

Sivas bugün feci bir trafik kazasıyla sarsıldı. Zara-Suşehri karayolunun Elmaseki-Çokrak köyü mevkisinde dehşet dakikaları yaşandı. Hayati Aras idaresindeki 58 SG 604 plakalı yolcu minibüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrularak şarampole uçtu. Ortalık bir anda can pazarına döndü.

Olay yerinde can pazarı

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Metrelerce sürüklendikten sonra durabilen minibüsteki yolcuları çıkarmak için ekipler adeta zamanla yarıştı.

Acı bilanço kısa sürede netleşti.

Kazada araçta bulunan Hikmet Cengiz, Funda Durhan, Erva Durhan ve Dilek Özcan olay yerinde hayatını kaybetti. Yoldan çıkan minibüsten çıkarılan 10 yaralı ise ilk müdahalelerinin ardından hızla hastanelere sevk edildi.

Havadan ve karadan zamana karşı yarış

Yaralıların durumu kritik. Bölgeye sevk edilen kara ambulanslarının yanı sıra durumu ağır olan 4 hasta için hava ambulansları da havalandı. Yaralılar çevre ilçelerdeki ve Sivas merkezindeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Korkunç vahşeti çözmek için 7 milyon veri incelendi: Cesedi parçalayıp 10 yıl derin dondurucuda sakladılar!
Korkunç vahşeti çözmek için 7 milyon veri incelendi: Cesedi parçalayıp 10 yıl derin dondurucuda sakladılar!
İçeriği Görüntüle

Ekipler olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor. Minibüsün şarampole devrilme nedeni, hazırlanacak kaza kırım raporunun ardından netlik kazanacak. Soruşturma çok yönlü devam ediyor.

Kaynak: İHA