Son Mühür / Ayşegül Koç - Proje ekibini makamında kabul eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atıyor.
Bu projeler de ulusal ve uluslararası arenada pek çok yetkili kuruluş tarafından destekleniyor.
Projeleri TÜSEB tarafından kabul gören araştırmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
"En yaygın görülen göz rahatsızlıklarından biridir"
Proje hakkında bilgi veren doktora öğrencisi Yalçın Çelik Aydın tedavide etkili olduğunu ifade ederek, “Oküler inflamasyon; gözde kızarıklık, ağrı, ödem ve hareket kabiliyetinde azalma ve çeşitli patolojik değişikliklerle birlikte gözün farklı bölümlerini etkileyen ve en yaygın görülen göz rahatsızlıklarından biridir.
Tedavisinde genellikle topikal steroidler ve topikal nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) kullanılır. Meloksikam, siklooksijenaz-2’nin selektif inhibitörü olan ve genellikle oral yoldan kullanılan etkili bir nonsteroidal antiinflamatuar ilaçtır.
Yapılan çalışmalarda oküler inflamasyon tedavisinde de etkili olduğu gösterilmiştir. İnflamasyon tedavisinde yararlı olmasına karşın sudaki düşük çözünürlük ve biyoyararlanım problemlerinden dolayı oküler inflamasyon tedavisindeki kullanımı oldukça sınırlıdır.
Bu projede bana destek veren Prof. Dr. Emel Öykü Çetin Uyanıkgil hocama ve araştırma ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin araştırma ekibinde ise Prof. Dr. Emel Öykü Çetin Uyanıkgil, Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, Doç. Dr. Suzan Güven Yılmaz, Doç. Dr. Timur Köse, Öğr. Gör. Emine Esin Çalışkan ve Ar. Gör. Derya Erışık yer alıyor.





