İş insanı Nevzat Aydın’ın, kendisini “Çirkinler” isimli suç örgütünden olduğunu söyleyen bir kişinin telefonla arayarak para istediği ve çocuğunu öldürmekle tehdit ettiği iddiasıyla yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 7’si tutuklanırken, bir kişi hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.

Tehditlerin ardından şikayetçi oldu

Nevzat Aydın, 28 Ekim günü saat 18.00 sıralarında mesajlaşma uygulaması üzerinden Yunanistan’a ait +30 ülke kodlu bir numaradan arandığını belirterek Beykoz Asayiş Büro Amirliği’ne başvurdu. Aydın, telefondaki kişinin kendisini “Çirkinler” suç örgütünden K.A. olarak tanıttığını ve kendisinden 1 milyon avro istediğini anlattı. İddiaya göre şüpheli, talep edilen paranın ödenmemesi halinde Aydın’ın çocuğunu öldürmekle tehdit etti.

Aydın, tehditlerin 22 Ekim’de oğlunun Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında seremoniye çıkmasının ardından başladığını ifade etti. Oğlunun seremoniye çıkması için 100 milyon lira ödediği yönündeki haberlerin sonrasında tehdit edildiğini belirten iş insanı, söz konusu haberleri yapan kişiler hakkında şikâyet hakkını saklı tuttuğunu da bildirdi.

İş Insanı Nevzat Aydın’a Yönelik Tehdit Soruşturmasında 7 Tutuklama (2)

Operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

Şikâyetin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kimliklerini belirledikleri şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İlk operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve Bulgaristan plakalı araçlarında gerçekleştirilen aramalarda bir otomatik tabanca, bir kısa namlulu otomatik tabanca ve 73 fişek bulundu.

İlk gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından 31 Ekim’de 4 kişi daha yakalandı. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 8’e yükseldi.

7 kişi cezaevine gönderildi

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Aralarında 18 yaşından küçük bir kişinin de bulunduğu 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verildi.

Kaynak: DHA