Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'ın görevinden affıyla boşalan yere, daha önce de aynı sorumluluğu yürüten Genel Başkan yardımcımız Özlem Zengin arkadaşımızı teklif ediyoruz. Mahir Ünal'a görev süresi boyunca meclisimize, partimize ve ülkemize yaptığı katkılardan ötürü şahsım, tüm arkadaşlarım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Kendisiyle farklı alanlarda, farklı platformlarda yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz.

Sizlerin de takdiriyle bu görevi sürdürecek olan Özlem Zengin kardeşimize muvaffakiyetler diliyorum. Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanlığı'na da Belgin Uygun'u görevlendirdik.

'TÜRK VE MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞIYLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK'
Mevlüde Genç geçtiğimiz günlerde vefat etti, bugün de Amasya'da ebedi yolculuğuna uğurlanıyor. Avrupa'daki Türk ve Müslüman topluma karşı giderek artan düşmanlıkla mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyorum.

3 Kasım 2002 tarihinde başlayan hizmet yolculuğumuzda 20 yıllık kesintisiz iktidarla bir rekora daha imza atmış bulunuyoruz. Türkiye'nin güçlenmesi için partimizin çatısı altında farklı kademelerde görev yapmış tüm yol arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Milletimizin 85 milyon ferdinin her birinin hayatına dokunan, umudunu besleyen hizmetlerimiz var. Dünyanın dört bir yanında da iz bırakan çalışmalar gerçekleştirdik. Bizden önceki 80 senede yapılan hizmetlerin kat ve kat fazlasını ülkemize kazandırmayı gerçekleştirdik. 

Asrın projeleri olan nice eserlerle tarihe adımızı yazdırdık. Milli iradenin üzerinde yıllardır Demokles'in kılıcı gibi olan ne varsa canımız pahasına hepsini de tehdit olmaktan çıkardık. Sokak teröründen darbe girişimine kadar pek çok saldırıya maruz kaldık. Bizi hedeflerimizden vazgeçirmek için ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar. 15 Temmuz gecesi doğrudan canımıza ve demokrasimize kastederek bizi yıldırmaya çalıştılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta zorluklar karşısında geri adım atmadık. 20 yıllık tecrübenin ışığında ilk günkü aşk, azimle Türkiye'ye hizmet mücadelemizi sürdürüyoruz. 20 yıldır milletimiz ile aramızda kimsenin girmesine müsaade etmediysek bugün de mesajlarımızı doğrudan milletimize veriyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nın tanıtımını yaparken vizyonu milletimizle inşa edeceğimizin altını özellikle çizmiştim. Türkiye'nin tüm illerinde herkesin Türkiye Yüzyılı'na ilişkin fikirlerini söyleyebileceği bir seferberlik başlatıyoruz. Grubumuz Meclis çalışmalarını aksatmayacak şekilde vekillerimiz, kabinemiz bu çalışmalarda yer alacaktır. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobil markası Togg'u Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümüne yakışır şekilde 29 Ekim'de banttan indirdik.Şubat ayında satışı, Mart ayı sonunda teslimi başlayacak Togg, Türkiye'nin yeni prestij markası olarak ülkemizi dünyada başarıyla temsil edecektir. 

KILIÇDAROĞLU'NA BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ
AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı'nı planlarken CHP'nin nelerle uğraştığını sizler de biliyorsunuz. Utanmadan sıkılmadan 10 bin km öteye sırayla hamberger turları düzenliyorlar. Almanya'ya gidecek, orada hamburgeri bırak orada döner var, döner ye. Geçmişte çete diyerek şevklerini kırdıklarından özür dilemeden Londra'ya temiz yatırımcı aramaya gidiyormuş. Çıkmış yatırımdan bahsediyor, yatırım kim, sen kimsin?

Ülkemizin nereye geldiğini bilmeyecek seviyedeler. Uğruna ömrümüzü verdiğimiz, kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü konusunu bir gece yarısı yeniden gündeme taşıdılar. İçinde türlü sinsiliklerin olduğu bir yasa teklifi yaptılar.

'SIKIYSA SEÇİMDE BAŞÖRTÜLÜ ADAY KOY'
Biz de CHP ve şürekasının bu oyununa anayasa değişikliği teklimizle karşılık verdik. Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize rozet takma yarışına girdiler. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü aday çıkarırlarsa şaşırmayın. Bugüne kadar neden yapmadılar? 

Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy, seni de görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız, Meclis'ten başörtülü kızlarımızı dışarı atmanın gayreti içindeydi. Kimi, seçilmişleri. Hani demokrasi, hav ve özgürlükler? Siz onları yaptınız, biz de Meclis'e başörtülü kızlarımızı koymak suretiyle size derse verdik.

Başörtüsü teklifi muhalefet için bir turnusol kağıdı olacak. Teklif görüşmeleri başlayınca kimin demokrasiden ve özgürlükten yana, kimin de faşizm ve sapkınlıktan yana olduğu görülecek. 

REFERANDUM SİNYALİ
Başörtüsü konusunda gereken çoğunluk oluşmazsa bir teklifim var; halk oylaması dahil diğer adımları atmaya AK Parti olarak hazırız. Şimdiye kadar milletimizin hakemliğinden korkmadık, kaçmadık. Meclis'te gereken çoğunluk oluşmazsa son söz milletimizin olacak. Sandık lafını duyar duymaz CHP Genel Başkanı'nın yaptığı açıklamaları, bu şahsın ve partisinin milli irade korkusunun yeni bir emrasi olarak görüyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN UYUŞTURUCU İDDİASI
Bu zatın bizi uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşıldığını göstermektedir.Kendisine bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız. Kolluk güçlerimizin haklarını korumak da boynumuzun borcudur. Bu tür akıl dışı iftiralar 15 Temmuz'dan sonra yoğunlaşmıştır. Kamuoyu araştırmaları bu masanın etrafındaki çıldırtıyor. Daha çok çıldıracaksınız. Yeter ki biz çalışmaya devam edelim.

Yeni yapısıyla emniyet ve jandarma teşkilatımız uyuşturucu ile mücadelede de tarihi başarılara imza atmaktadır. Sadece geçtiğimiz yıl 198 bin uyuşturucu olayına müdahale eden kolluk güçleri 153 bin kişiyi yakalamış, 22 binden fazlası da tutuklanmıştır. Uyuşturucu ticaretine dünyadaki en ağır cezaları veren ülkelerin başında biz geliyoruz Bay Kemal. Adam ne diyor: Biz cari açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya, bu ne akıl ya, sen kendinde misin?

Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin, bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba öyle bir şeyler duydum, bu bela ile dünyanın başı dertte ama senin de başın dertte. Akıl sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum, birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucu ile kapatmak istediği de kesindir. 

15 Temmuz'dan bu yana PKK terör örgütünün en önemli gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretindeki elini kolunu kıran operasyonları biz gerçekleştirdik. 362 milyon kök kenevir ele geçirilerek örgüte 287 milyar liralık darbe vuruldu. Sanırım bu uyuşturucu hezeyanının sebebi daha iyi anlaşılmıtşır."

TAHIL KORİDORU AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12.00 itibariyle tahıl koridorunun yeniden açıldığını duyurdu.

Editör: TE Bilişim