Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programında bugün CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu konuk oldu. Programda CHP siyasi yol haritası ve İzmir gündemi ele alındı.


Seferihisar kampı hakkında konuşan Purçu; ‘’ İzmir kampımız muhalefet olarak son kampımız oldu. Olumlu şekilde bir kamp dönemi geçirdik. Seçime 8 ay gibi kısa bir süre kaldı. Son genel seçimden beri yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Genel başkanımız da bizi çok motive eden bir çalışmaya sahiptir. Yurt dışı örgütlerimiz de dahil olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmak Türkiye’nin yanında olmaktır.’’ dedi.


‘’BİZİM PARTİMİZ DEMOKRASİ ÖRNEĞİDİR’’
CHP içinde farklı sesler olması gayet doğaldır. Bizim partimizde demokrasi hakimdir. Kapalı oturumlarda Kemal Kılıçdaroğlu ‘’beni eleştirebilirsiniz’’ şeklinde konuşur. CHP Genel Başkanımız çok yapıcı ve etkili bir liderdir.’’ dedi.


‘’BİZİM ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU’’
Adaylık hakkında konuşan Purçu; ‘’ Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bizim için Genel Başkanımız her zaman liderimizdir. Her daim arkasındayız. Adaylık ilerleyen günlerde belli olacaktır.’’ dedi.


‘’100 LİRAYA PAZARA ÇIKILAMIYOR’’
Ekonomi insanı mutlu eden bir faktördür. Eğer evine insanlar ekmek götüremezlerse iktidara oy vermezler. İnsanlar çöp toplayarak hayatlarını idame ettiriyor. Bir çöp kovasını günde kaç kişi karıştırıyor. Çok basit araştırın görün. 100 liraya pazara çıkılamaz oldu. Fakir insanlar nasıl geçimini sağlayacak. Ev kiraları 10 bin liraya yaklaştı. Kış gelince doğalgaz ücretleri halkın belini bükecektir. Hane halkı borcu kat kat arttı. Asgari ücretli krediler ile geçinmek zorunda kalıyor. Maaşlarına icra gelen insanlar işlerinden istifa ediyor. Sigortasız iş arayan vatandaşlar var. Maaşını elden alarak bankanın el koymasına mani olmak istiyor.’’ dedi.


‘’İNSANLAR MECLİSİ ARIYOR AYAKKABI İSTİYOR’’
‘’Vatandaş geçinmek için para istemiyor. Meclisi arayarak çocukları için ayakkabı ve kıyafet istiyor. Okula gönderirken zorluk çekenler fazlasıyla arttı. Asgari ücretli geçinemezken sosyal konut projesi ortaya çıkardı. Bu insanlar normal geçinemiyor ki ödemeyi nasıl halletsin.’’ açıklamasında bulundu.
‘’İktidarın ekonomiyi tamamen değiştirmesi mümkün değildir. İşe yayan yürüyen çok insan var. Toplu ulaşımı bile kullanamıyor. Halka TOKİ verse ödeyemeyecektir. CHP olarak iktidar olacağımız kesindir. İnşaatın maliyetleri belli iken bunların ücretini bu seviyelerde halka satması imkansızdır. Vatandaşımızın bu projelere karnı toktur. Çadırda kalan birçok vatandaşımız var. İnsan hakları bağlamında barınma hakkı temel haktır.’’ dedi.

''ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR''
‘’Tarım topraklarını bitirdiler. Para birimimizin değerini azaltıyorlar. Çiftçi ürün üretemez oldu. Çiftçi bankalara borçlarını katlayarak hayatta kalıyor. Mazotu ve gübreyi almaz oldu. Çiftçinin alması gereken desteği ithal alarak sofralarımıza koyuyoruz. Aldığımız her şey dış ülkelerden geliyor. Ama bunun baş sebebi çiftçiye destek vermemeleridir. Devletin acilen adım atması gerekir. Bütçenin en az yüzde birini çiftçiye prim desteği olarak vermesi zorunludur. Ancak hiçbir zaman yüzde biri vermedik. Çiftçiler dava açmalıdır.’’ dedi. 

CHP ÇİFTÇİNİN YANINDA
‘’CHP olarak iktidara geldiğimizde kırmızı mazot ve hibe desteği vereceğiz. Çiftçiye daima destek sağlayan partiyiz. Her zaman yanlarında olacağız. Hayvancılık ve Çiftçilik bizim ana damarımızdır.’’ dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM 
‘’Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projeleri İzmir’de yapılıyor. Yüzde yüz uzlaşı ile Ege mahallesi kentsel dönüşüme ayrılıyor. Hak sahipleri ile Aziz Kocaoğlu’ndan beri uzlaşı ile devam eden bir çalışmanın ürünüdür. Kiracı ve hak sahibi olmayan ancak elektrik ve su aboneliği olan konutları da hak sahibi yapıyoruz. Onlara da ev sahibi olmaları için imkan verdik. Birinci etapta yaptığımız konutlar belediye arazisidir. İkinci etapta vatandaşın anlaştığı yerlere yerleştirecek. Ardından yıkılması planlanan evlerdekiler alınarak yeni binalara yerleştirilecek. Yani kira parası ödemeden oradaki dönüşüm sağlanacaktır.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim