Ayşegül Koç’un sunduğu ’Gün Başlıyor’ programında bugün Tarihçi-Yazar Kazım Yurdakul canlı bağlantı ile konuk oldu. Programda Türkiye Yüzyılı ve İzmir Kitap Fuarı konuşuldu.


Kazım Yurdakul; ‘’ Türkiye Yüzyılı adına her zaman açıklamalar olmuştu. Ancak ben Türk Yüzyılı olarak bu durumu yıllardır bahsettim. Logo konusunda eksiklikler var. Klasik alışkınları aşılamamış bir logo gördüm. Logo 5 köşeli yapıldı. Ben bayrağın eskiden olduğu gibi 8 köşeli olmasını isterdim. Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarı bile 8 köşeli iken bizim de bu durumu yansıtarak logomuza uyarlanmasını isterdim. Ayrıca Türkiye yüzyılı logosunda eski Türk devletleri gösterilirken güneş sembolü kullanılmasını beklerdim.’’ açıklamasında bulundu.


‘’2023 YILINDA TÜRK YÜZYILI OLACAK’’
‘’Türkiye artık bölgeselde sıkışan bir ülke değil. Küresel çapta söz sahibi konuma geldik. Yeni yıla girdiğimiz zaman Türkiye bambaşka bir yüzyıla girmiş olacaktır. 2023 seçimleri kara çağın kapanışı olacaktır. Eski çağın kapanışı ile yeniden aydınlanma çağına girmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da söylenen küresel açıdan ‘Yepyeni Güçlü Türkiye’ gelecektir.’’ dedi. 

''TÜRK DEVLETİ 200 YILLIK KURTULUŞUNU YAŞIYOR''

''Türk Devleti Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş için bir süreliğine vatanı kurtarma pahasına topraklarımızın belli kısmını kaybettik ancak şu an o bölgeleri yeniden hakimiyetimiz altına almayı başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile İkinci Yüzyıl için kuruluşu tamamlayacağız.'' dedi.

Editör: TE Bilişim