Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredi borçlarının faizlerinin silindiğini açıklamasının ardından, konuyu daha önce dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyada gündem haline gelmişti.

Bunun üzerine mahkum yakınları da Talebimiz GenelAf etiketi ile 24 saattir Twitter Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldılar. Son 24 saatte attıkları 150 bine yakın tweet ile CHP Lideri’nin adli mahkumlar için genel affı gündemine almasını isteyenler, Twitter gündemini sarsmaya devam ediyor.

“YA YENİDEN YARGILAYIN YA DA AFFEDİN”

 Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, “Beklentimiz ve isteğimiz, 2022 senesinde adil yargılamada hak ihlalleri olduğu için adli mahkumlara bir genel af çıkarılması. Bizler ‘suç işledik, bizi affedin’ demiyoruz. ‘Ya yeniden adil yargılayın ya da geçmişi temizlemek adına af çıkarın’ diyoruz. 2020’de infaz kanununa itiraz edip bir çok suçun kapsam dışında bırakılması gene Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından sonra idi. Şimdi mahkum yakınları ve Adil Yaşam Derneği’nin talebi, Sayın Kılıçdaroğlu'nun affı gündemine almasıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim