Trendyol Süper Lig’in 10’uncu haftasında Konyaspor’u deplasmanda 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdüren Galatasaray’da saha dışındaki gelişmeler gündeme damga vurdu. Sarı-kırmızılı kulüpte yönetim kurulu toplantısında yaşandığı öne sürülen tartışmanın ardından peş peşe istifa haberleri geldi.
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu üyeliği ve kulübe bağlı şirketlerdeki yönetim kurulu görevlerinden ayrıldığını açıkladı. Öztürk, istifa kararına gerekçe olarak 27 Ekim’de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yaşandığını ileri sürdüğü fiili saldırıyı ve annesine yönelik hakareti gösterdi.
Öztürk’ten dikkat çeken açıklama
İstifasını duyuran Metin Öztürk, açıklamasında yaşananlara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
"27 Ekim tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda gerçekleşen, fiili saldırıya ve ölmüş anneme hakarete dönüşen eylemi kabullenmeme ne Galatasaray terbiyem ne annemden babamdan aldığım terbiyem el vermez.
Bugün itibarıyla Galatasaray Yönetim Kurulu ve bağlı şirketlerdeki Yönetim Kurulu üyeliklerimden istifa ediyorum.
Saygılarımla."
Abdullah Kavukcu da istifa etti
Öztürk’ün istifa açıklamasının ardından gözler, toplantıda kendisiyle tartışma yaşadığı belirtilen Abdullah Kavukcu’ya çevrildi. Kavukcu da istifa kararını duyurdu.
Böylece Galatasaray yönetiminde yaşanan tartışmanın ardından iki isim görevlerinden ayrılmış oldu. Sarı-kırmızılı kulüpte peş peşe gelen istifaların yönetim yapısına nasıl yansıyacağı ve kulüpten konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.





