Şampiyonlar Ligi randevusu öncesinde sosyal medyayı hareketlendiren Stuttgart hoparlör olayı, iki kulübün gece yarısı yaptığı karşılıklı açıklamalarla noktalandı. İstanbul'daki RAMS Park'ta 3 Kasım 2026 Salı günü saat 20.45'te başlayacak mücadele TRT 1 ekranlarından şifresiz yayınlanacak. Maç öncesi krizi diplomatik mesajlar çözdü.

Stuttgart hoparlör olayı nedir ve Galatasaray paylaşımı neden silindi?

Stuttgart hoparlör olayı, Alman kulübünün 2 Kasım Pazartesi akşamı RAMS Park'ın çatı hoparlörlerini üç düşünme emojisiyle paylaşmasıyla patlak verdi ve Galatasaray paylaşımı yoğun taraftar tepkisi nedeniyle silindi. İlk fotoğrafın sosyal medyada tribün sesinin yapay biçimde artırıldığı iddiasına gönderme sayılmasıyla binlerce sarı-kırmızılı futbolsever duruma itiraz etti. Alman ekibi bir saat sonra ilk mesajını alıntılayıp küçük bir şaka yaptığını yazdı. Tepkiler dinmeyince iki gönderi de kaldırıldı.

Süreç ve Karşılaşma Başlığı Tarih ve Saat Yaşanan Gelişme ve Yayın Detayı
İlk hoparlör fotoğrafı paylaşımı 2 Kasım 2026 Pazartesi akşamı RAMS Park çatı hoparlörleri üç düşünme emojisiyle paylaşıldı
İkinci açıklama ve gönderilerin silinmesi İlk paylaşımdan 1 saat sonra "Küçük bir şaka" notu eklendi, tepkiler büyüyünce iki mesaj da silindi
Karşılıklı özür ve teşekkür mesajları 2 Kasım 2026 gece yarısı Stuttgart Türkçe özür diledi, Galatasaray Almanca teşekkür etti
Basın toplantısı değerlendirmeleri Maç öncesi son antrenman Sebastian Hoeness ve Maximilian Mittelstadt atmosferi övdü
Galatasaray - Stuttgart Şampiyonlar Ligi maçı 3 Kasım 2026 Salı / Saat 20.45 RAMS Park'ta oynanacak, TRT 1'den şifresiz yayınlanacak

Türkçe özür açıklaması ve Galatasaray-Stuttgart maçı yayın bilgileri

Gönderileri hesabından kaldıran VfB Stuttgart yönetimi, gece saatlerinde Türkçe bir açıklama yayımladı ve sarı-kırmızılı camiadan özür diledi. Alman temsilcisi kimseyi kırma niyeti taşımadığını ve İstanbul'daki misafirperverliğe minnettar kaldığını bildirdi. Galatasaray ise bu mesaja Almanca teşekkür etti.

Stuttgart Hoparlor Olayi

Sarı-kırmızılı kulüp, konuk ekibi dünyanın en etkileyici futbol atmosferlerinden birine sahip RAMS Park'ta ağırlamaktan memnuniyet duyacağını kaydetti. Stuttgart Teknik Direktörü Sebastian Hoeness ile sol bek Maximilian Mittelstadt da basın toplantısında İstanbul'daki tribün baskısına değindi. Dev karşılaşma saat 20.45'te TRT 1'de başlayacak.

Kaynak: Haber merkezi