Son Mühür- Süper Lig'in son dört sezonuna damga vuran Galatasaray, hazırlık maçlarında aldığı kötü sonuçların ardından evinde tarihinin ilk süper lig maçına çıkan Arca Çorum FK'yı ağırladı.
Viktor Osimhen'in 2 golüne rağmen 1 puanı karşılaşmanın son anlarında kurtarmayı başaran sarı kırmızılı ekip, bu sezon şampiyonluk ümitlerine daha ilk maçtan gölge düşürdü.

Okan Buruk ve öğrencilerinin ligin ilk maçında ilk puan kayıplarını yaşadığı karşılaşmada dikkat çeken isimse maçın genç hakemi Batuhan Kolak'tı.
Karşılaşmanın genelinde temponun düşmesine izin vermeyen bir yönetim anlayışı gösteren Batuhan Kolak'a, eski FIFA hakemi Fırat Aydınus'dan da tam destek geldi.
Arca Çorum FK'nın ilk golünü atan Yunan oyuncu Kyziridis'in Yunus Akgün'e arkadan yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gördüğü pozisyona dikkat çeken Aydınus, Kolak'ın bu pozisyonda Kyziridis'e öne sarı kart göstermeyi düşündüğünü ancak oyuncunun tavrından pozisyonun kırmızı kart olduğunu anladığını savundu.
Kolay iyi bir maç yönetti...
''Batuhan Kolak iyiydi. Ufak tefek teknik hataları olsada,maç boyunca verdiği spesifik kararlardaki başarısı yadsınamaz'' hatırlatmasında bulunan Aydınus,
''Sadece bir pozisyonun dipnot olarak ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çorumsporlu futbolcuya önce sağ üst cebinden sarı kart çıkarmaya yöneldi. Ancak futbolcunun beden dilini çok iyi okuyarak, kendisini ele veren hareketini fark etmesi üzerine kararını değiştirdi ve sol cebinden kırmızı kartı çıkardı.

Bu durumu olumlu yönden yorumlamak gerekirse; hakemin futbolcuyu yalnızca pozisyon anında değil, davranışları ve beden diliyle de gözlemlemesi ve bu gözlem sonucunda doğru karara ulaşması, Batuhan Kolak’ın hanesine artı olarak yazılması gereken önemli bir detay'' değerlendirmesinde bulundu.



