Son Mühür- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması doğrultusunda iş insanı ve eski Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ile spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkında açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Cebeci ve avukatları katılırken, ilk duruşmada hazır bulunan Saran katılmadı.

"Aramızdaki yazışmalar cilveleşen iki insanın şakalaşmasıdır"

Hakim karşısında suçlamaları reddeden Ela Rümeysa Cebeci, Sadettin Saran ile geçmişte duygusal bir beraberlik yaşadığını belirterek;

“Sadettin Saran 20 yıldır hayatımda. Aramızdaki yazışmalar, birbiriyle flörtleşen, cilveleşen iki insanın şakalaşmasıdır. Kimseden uyuşturucu madde temin etmedim, kimseye de temin etmedim” ifadelerini kullandı.

"Türkiye’de hiç uyuşturucu madde kullanmadım"

Mahkeme başkanının likit esrar hakkındaki sorusunu cevaplayan Cebeci, “Türkiye’de hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Amerika’da bir kere denedim, bıraktım” dedi.

Komedyen Cem Yılmaz ile THC içerikli elektronik sigara üzerine yaptığı yazışmaların sorulması üzerine ise bu diyalogların yalnızca şaka amaçlı olduğunu savundu.

Mahkeme başkanının fotoğraftaki elektronik sigaranın bilirkişi raporuna göre THC içerdiğini belirtmesine rağmen, Cebeci bu tespiti kabul etmedi.

Test sonuçlarındaki duruma da değinen Cebeci, uyuşturucu testinin pozitif çıkmasını saçına dışarıdan madde bulaşmış olabileceği ihtimaliyle açıklarken, kanında ve idrarında herhangi bir uyuşturucu madde bulunmadığının altını çizdi.

Savcılık hapis cezası talep etti

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin “uyuşturucu madde temin etmek” suçundan ayrı ayrı 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Gözyaşlarına hakim olamadı

Mütalaanın okunmasının ardından gözyaşlarını tutamayarak tepki gösteren Cebeci, “Hangi delile dayanarak anlamış değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim” dedi.

Mahkeme kararını açıkladı

Görülen duruşmanın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı ve Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci’nin ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ