Son Mühür/ Emine Kulak- Bornova Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleştirildi.
Kent Konseyi sunumunda AK Parti gecikmesi!
Toplantı öncesinde Bornova Kent Konseyi tarafından sunum yapıldı. Ancak sunum sırasında AK Partili meclis üyelerinin salonda bulunmaması dikkat çekti. AK Parti grubunun toplantıya geç katılması, meclis salonunda gözlerden kaçmayan bir detay oldu.

Bornova, Cemil Tugay’ın başkanlığındaki Birlik’ten ayrıldı!
Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden ayrılma konusu gündeme geldi.
Bornova Belediye Meclisi’nin 1 Ağustos 2024 tarihli ve 239 sayılı kararıyla üye olduğu birliğin üyeliğinin sonlandırılmasına ilişkin önerge, meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Yapılan oylamada önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.
Dalgıç: Ani bir karar, sebebi nedir?
Bornova Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nden ayrılmasına ilişkin önerge hakkında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Akın Dalgıç, kararın gerekçesini sorguladı.
Dalgıç, “Biz bu birliğe üye olduk ancak üye olduğumuz birlik bünyesinde ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda bilgi sahibi değildik. Şimdi ani bir kararla bu birlikten çıkma kararı aldık. Bunun sebebini merak ediyoruz” dedi.

Eşki: Siz niye geç kaldıysanız o nedenle
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise Dalgıç’ın sorusuna, “Biraz önce siz toplantıya niye geç katıldıysanız biz de o nedenle çıkıyoruz” yanıtını verdi.
Dalgıç: Niyet okuyorsunuz
Dalgıç, Eşki’nin açıklamasına tepki göstererek, “Bizim geç katılma sebebimiz, belki siz niyet okuyabilirsiniz ama bizim böyle bir durumumuz yok. Biz içeride kendi toplantımızı yaptık. Meclisin şartları gereğine göre de davrandık. Bununla ilgili cevabı hem biz hem de Bornova bekliyor. Cevap vermeyi düşünmüyorsunuz herhalde” ifadelerini kullandı.
Başkan Eşki ise Dalgıç’a, “Ben cevabı verdim” karşılığını verdi.

Tatlı: Neden geç kaldık?
Meclis üyesi Sait Tatlı da tartışmaya dahil olarak, “Az önce niyetle ilgili bir şey söylediniz. Biz merak ediyoruz. Bizim neden katılmadığımızı sizden duymak istiyoruz. Neden geç kaldığımızı sizden öğrenmek istiyoruz” dedi.
Belkahve A.Ş.’nin sermaye artırımı gündemine ilişkin geri adım
Bornova Belediyesi’nin iştiraklerinden Belkahve İnşaat Yapı Metal Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye yönelik ayni sermaye artırımı konusu gündemden kaldırıldı. 23 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, Bornova’nın Egemenlik Mahallesi’nde bulunan, 3 bin 620 metrekarelik taşınmazın 10 yıllık intifa ve işletme kullanım hakkı karşılığında şirkete 7 milyon 759 bin 500 TL değerinde ayni sermaye artırımı yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak konuya ilişkin Plan ve Bütçe, Hukuk ve Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda, sermaye artırımına katılım ve taşınmazın kullanım hakkının verilmesi maddelerinin gündemden kaldırılması oybirliğiyle uygun bulundu.





