Son Mühür/ Begüm Mol - Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve kadınların sosyal ile ekonomik yaşama katılımını güçlendirmeyi hedefleyen “Kadın Emeği ve Dayanışma Günleri”, 100. Yıl Matematik ve Zeka Oyunları Parkı’nda resmi törenle başladı. El emeği ürünlerin sergilendiği stantlar, alanında uzman isimlerle söyleşiler, çeşitli atölye çalışmaları ve sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlik, 14 Ağustos’a kadar 23.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kadın Emeği Ve Dayanışma Günleri Bayraklı’da Başladı (5)İlham veren başarı hikayeleri ve kültürel etkinlikler

Açılış kurdelesi, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, eşi Gökçe Pişkin Önal, kadın meclis üyeleri ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) üyelerinin katılımıyla kesildi. Başkan Önal, stantları ziyaret ederek üretici kadınlarla bir araya geldi ve destek mesajlarını iletti. Flamenko dans gösterisi ile renklendirilen etkinlikte, Bayraklı Belediyesi Semt Merkezi kurslarından mezun olarak usta öğreticiliğe hak kazanan Songül Çakır’ın başarı hikayesi, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Etkinlik kapsamında İZİKAD üyeleri, kadınların potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaptı. “İş’te Dijital Kadınlar” başlıklı söyleşi ile Avukat Özlem Altıparmak’ın “Doğa ve Kadın Emeği” konulu sunumu da yoğun ilgi gördü.

Kadın Emeği Ve Dayanışma Günleri Bayraklı’da Başladı (3)

“Kadını güçlendirmek, toplumu güçlendirmektir”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, kadınların toplumsal yaşamın her alanında belirleyici bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, “Kadınlar, sadece evlerin değil; ailelerin, mahallelerin ve kentlerin mimarlarıdır. Onların güçlenmesi, tüm toplumun güçlenmesidir” ifadelerini kullandı. Semt evleri, kadın kooperatifleri, Kadın Danışma Merkezi ve çeşitli destek programları aracılığıyla kadınların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Kadın Emeği ve Dayanışma Günleri” etkinlikleri, 13-14 Ağustos tarihlerinde 19.00-23.00 saatleri arasında sürecek.

Kadın Emeği Ve Dayanışma Günleri Bayraklı’da Başladı (2)

Kaynak: Haber Merkezi