Türk futbolunda altyapı devrimiyle dikkat çeken Altınordu, U19 takımının ardından U14, U15 ve U17 yaş kategorilerindeki takımlarını da ligden çekti. Bu kararın ardından birçok genç yetenek, Süper Lig devlerinin radarına girdi. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray, Altınordu'nun genç yeteneklerini kadrolarına katmak için harekete geçti.

Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasının ardından yatılı oyuncu barındırmama kararı almasıyla birlikte, Altınordu'nun U14, U15 ve U17 takımları dağıldı. Bu takımların ligden çekilmesiyle birlikte, birçok genç futbolcu boşta kaldı. Bu durum, Süper Lig kulüplerinin dikkatini çekti ve transfer hareketliliği başladı.

Altınordu Gelişim Ligleri (1)

Fenerbahçe ve Galatasaray'dan peş peşe transfer hamleleri!

Aralık ayında profesyonel sözleşme imzalayan 22 kişilik U17 takımının yanı sıra, U14 ve U15 takımlarından milli futbolcuların büyük bölümünü Fenerbahçe kaptı. Ömer Yiğit Tiryakigil, Mustafa Serhan Kök, Enis Budak, Baran Yolaçan ve Ata Gür transferlerini TFF'ye bildiren Fenerbahçe, altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Galatasaray da bu transfer yarışında geri kalmadı ve Eren Kaya ile Cem Efe Eroğlu transferlerini TFF'ye bildirdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca Altınordu'dan 12 ismi altyapısına dahil etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aksine, Beşiktaş yönetimi Altınordu'dan futbolcu almama kararı aldı. 

Altınordu Seyit Mehmet Özkan

Sonraki satıştan yüzde 50 pay!

Altınordu'nun farklı kulüplere giden milli oyuncularından bonservis ücreti almayacağı, ancak yapılacak sözleşmelerde oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 50 pay alma maddesi yer aldığı belirtildi. Bu strateji, Altınordu'nun gelecekteki transferlerden önemli gelir elde etmesini sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi