Son Mühür- AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP lideri Özgür Özel’in İzmir ziyaretini eleştiri yağmuruna tuttu. İnan, Özel’in siyasi iradesinin ipotek altında olduğunu ima ederek, "Ekrem İmamoğlu’nun siyasi rehini" ifadesini kullandı. Özel’in İzmir’deki temaslarının ardından bir açıklama yapan İnan, CHP Genel Başkanı'nın partisi üzerindeki hakimiyetini sorgulayan ağır ithamlarda bulundu.

"Yalan ve iftira getirmiş"

CHP lideri Özgür Özel’e "Pavyonlar ve müzikholler kralı CHP’li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yakın arkadaşı" ve "Metreslerini CHP’li belediyelerde işe alıp kamu parasıyla tatile gönderen CHP’li belediye başkanlarının avukatı…" diyen İnan, Özel'in İzmir programındaki söylemlerini "palavra" olarak nitelendirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir’e ne getirmiş? Yalan getirmiş, iftira getirmiş. Ar damarı çatladığı için bunları taşımakta da hiç zorlanmamış."

İnan, CHP yönetiminin İzmir halkına karşı dürüst olmadığını savunarak, siyaset tarzının sadece korku ve manipülasyon üzerine kurulu olduğunu iddia etti.

Yerel yönetimlere ve isimlere sert suçlamalar

Milletvekili İnan, açıklamasında sadece Özgür Özel’i değil, CHP’li belediye başkanlarını da hedef aldı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım üzerinden örneklendirmeler yapan İnan, belediye kaynaklarının kişisel ilişkiler ve usulsüz istihdamlar için kullanıldığını öne sürdü. CHP’li belediyelerdeki liyakat tartışmalarına değinen İnan, kamu parasının suistimal edildiğini savunarak tepkisini dile getirdi.

"İzmir korku siyasetinden bıktı"

İzmir seçmeninin artık CHP’nin vaatlerine inanmadığını belirten Eyyüp Kadir İnan, şehrin siyasi bir dönüşümün eşiğinde olduğunu iddia etti. İnan, açıklamasını şu çarpıcı sözlerle tamamladı:

"Şunu net söyleyelim: İzmir artık sizi ve korku siyasetinizi büyük bir palavra olarak görüyor. Bu palavracı haliniz siyasi tükenmişliğin, vizyonsuzluğun en acınası hali!"

AK Partili İnan’ın bu çıkışı, İzmir yerel siyasetinde tansiyonu yükseltirken, CHP kanadından bu ağır ithamlara ne yanıt geleceği merak konusu oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ