Son Mühür - Osman Günden / Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı ilk meclis toplantısı, gergin anlara sahne oldu. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ı, Denetim Komisyonu Üyesi Adem Öztürk’e yönelik hakaret içeren ifadeleri nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Mustafa Evsen’e müdahale etmemekle suçladı. Köse, Ünsal’ın tavrını sert bir şekilde eleştirerek, bu durumu Karşıyaka halkına karşı bir hakaret olarak değerlendirdi.

Köse’den Ünsal’a ve Evsen’e sert eleştiriler

AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse, yazılı bir açıklama yaparak Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 5 Mayıs 2025 tarihli oturumunda yaşanan olayları değerlendirdi. Köse, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Evsen’in, AK Partili Denetim Komisyonu Üyesi Adem Öztürk’e yönelik sarf ettiği "Her biri balon, içi boş. Provokasyon." ifadelerini eleştirdi. Köse, bu tür ifadelerin provokatif ve dışlayıcı olduğunu belirtti. Ayrıca, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın yaşanan gerginliğe müdahale etmemesini de sert bir şekilde kınadı.

"Gerçekleri saklamaya çalışmak anlamına gelir"

Köse, açıklamasında “CHP Grup Başkanvekilinin sert, dışlayıcı ve militarist üslubu ile Denetim Komisyonu üyemize yönelik küçültücü ifadeleri asla kabul edilemez. Buna sessiz kalan Belediye Başkanı’nın tavrını esefle kınıyorum.” dedi.

Köse, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu oturumda adeta ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ atasözü gerçek oldu. CHP Grup Başkanvekilinin sert, dışlayıcı ve militarist üslubu ile Denetim Komisyonu üyemize yönelik küçültücü ifadeleri asla kabul edilemez. Kendilerini sağduyuya, kamu sorumluluğu bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum.”

Şeffaflık eleştirisi ve kamuoyu baskısı

AK Parti İlçe Başkanı, Karşıyaka Belediyesi'ndeki alımların şeffaflık eksikliğine de dikkat çekti. Köse, Belediye Başkanı Ünsal’a seslenerek, alınan mal ve hizmetlerle ilgili belgelerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirtti. Köse, şeffaflık adına daha açık ve net açıklamalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Selahattin Köse

"Gerçeklerden kaçmak mümkün değil"

Köse, şöyle devam etti: “Komisyon üyemiz, görevini büyük bir özveriyle yerine getirerek tüm belgeleri tek tek incelemiş, gerçek denetimin nasıl yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. Ortaya çıkan bazı gerçeklerin rahatsızlık yaratmış olması, yaşanan bu gerginliğin nedenini açıkça ortaya koymaktadır.”

Köse, bazı alımlarda fahiş fiyatlar ve şişirilmiş harcamalarla ilgili de “Eğer bir ‘balon’dan söz edilecekse, o da fahiş fiyatlarla yapılan alımlar ve şişirilmiş harcamalardır. Gerçekler açığa çıktığında bağırmak ve konuyu saptırmak, alışıldık bir savunma yöntemidir.” diye konuştu.

Köse, Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın, meclisi doğru yönetemediğini ve yönetmeliklere uygun davranmadığını belirterek, “Grup Başkanvekilimiz Hasan Ünal'ın Meclis çalışma yönetmelik gereği konuşma hakkı olmasına rağmen, defalarca konuşmasına izin vermeyen Behice Yıldız Ünsal, Meclisi geren asıl kişidir. Meclis yönetmekten aciz ve yönetmelik bilmeyen bu şahsa koskoca Karşıyaka Belediyesi'nin teslim edilmesi Karşıyaka halkına da, bizlere oy veren topluma da hakarettir.” dedi.

Köse, Ünsal’a yönelik eleştirilerinde daha sert bir üslup kullanarak şöyle devam etti:

“Eğer gerçekten şeffafsanız, laf kalabalığına gerek yok: Gelin, bu faturaların her birine açık açık yanıt verin. Toplanmayan çöpleri, ödenemeyen işçi maaşlarını açıklayın. Uyarılarımıza kulak verip çöp araçları ihalesini zamanında ve doğru şekilde yapsaydınız, bugün ‘araçlar arızalı’ bahanesine sığınmak zorunda kalmazdınız ve Karşıyaka bu çöp sorunuyla baş başa kalmazdı.”

"Karşıyaka halkının hakkını savunacağız"

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, yaşanan bu gerginliği ve Belediye Başkanı Ünsal’ın yönetim tarzını halkın gözünde daha da belirgin hale getireceklerini söyledi. Köse, her fırsatta Karşıyaka halkının hakkını savunmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Muhalefet görevini kararlılıkla yürütmeye devam edeceğiz"

“Bu tür tavırlar, Karşıyaka halkının bize verdiği muhalefet görevini daha kararlı ve daha sorumlu bir şekilde yürütmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Halkımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Grup Başkanvekilimiz Hasan Ünal'ın Meclis çalışma yönetmelik gereği konuşma hakkı olmasına rağmen, defalarca konuşmasına izin vermeyen Behice Yıldız Ünsal, Meclisi geren asıl kişidir. Meclis yönetmekten aciz ve yönetmelik bilmeyen bu şahsa koskoca Karşıyaka Belediyesi'nin teslim edilmesi Karşıyaka halkına da bizlere oy veren topluma da hakarettir.”

Muhabir: Osman Günden