Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı.
23 Nisan sabahı, Atatürk’ün huzuruna çıkan vatandaşlar, bayraklar ve Atatürk posterleriyle coşkuyla törene katıldı.
236 bin 574 kişi Atatürk'ün huzurunda

Bu yıl 23 Nisan’da, Anıtkabir’i 236 bin 574 kişi ziyaret etti. Geçen yıl aynı tarihte bu rakam 111 bin 527 iken, bu yılki ziyaretçi sayısındaki artış dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Ziyaretçiler, Atatürk’ün mozolesine karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.
Anıtkabir 21:00’a kadar ziyarete açık kaldı
Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle saat 21.00'e kadar ziyarete açık kaldı. Resmi törenlerin ardından binlerce vatandaş, Ata'nın huzuruna çıkmak için Anıtkabir’i doldurdu.
Yıllık ziyaretçi sayısındaki artış

Anıtkabir’in ziyaretçi sayıları, bu yılın ilk üç ayında da yüksek rakamlara ulaştı. Ocak ayında 307 bin 830 kişi, Şubat ayında 218 bin 465 kişi ve Mart ayında ise 220 bin 139 kişi Anıtkabir’i ziyaret etti.





