“Akran izlenimi: Avrupa’da Toleransı ve karşılıklı anlayışı artırmak için ortak bir çerçeve”- “PEER IMPRESSION: A COMMON FRAMEWORK FOR RAISING TOLERANCE AND MUTUAL UNDERSTANDING IN EUROPE” Başlıklı Proje için Yunanistan’da çalışmalara başlayan Oğuzhan Özkaya’lı öğrenciler, Türk kültür ve değerlerini Avrupalı öğrencilere aktarıyorlar.

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, “Öğrencilerimiz , tolerans ve karşılıklı anlayış için Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Romanya ile bir araya geldi” dedi. Türk kültüründe binlerce yıldır var olan değerleri Avrupalı öğrencilerle paylaşmanın önemine işaret eden Oğuzhan Özkaya, şöyle konuştu:

“Hacıbektaş’ın, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin hoşgörü ve sevgi anlayışını Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Romanya’dan projeye diğer ülkelerin öğrencilerine aktaran çocuklarımız kültürel değerlerimizi tanıtıyorlar. Yunus’un dediği gibi; Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz. 

AB projelerine büyük önem veriyoruz. Hem çocuklarımızın kendini geliştirmesi hem de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmaları çok değerlidir. Haleğn 12 AB projesi yürüten öğrencilerimiz bu alanda da önemli bir farkındalık oluşturuyorlar. ”

Editör: TE Bilişim