İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Avukat Müjde Harput Apak, Genel Başkan Meral Akşener’in Denizli mitingi ile halkın sesini halkın çaresiz çığlıklarını duyurmak amacıyla gerçekleştirdiğini belirtti, “Herkese geliyor gelmekte olan dedik o mitingde. Bıçak kemiğe dayandı halk sesini duyurmak istiyor. İnsanlar açlıkla mücadele etmeye başladığında bu kadar insan bir araya geliyor. Gerek Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinginde gerek Manisa’da, Denizli’de binlerin sesi vardı” dedi.

Zamlar durmuyor

İlçe Başkanı Apak, 2 ay önce bir çuval unun 110 lira iken bugün 375 liraya yükseldiğini hatırlattı, şöyle devam etti:

“ İnsanların aldığı ekmeğin maliyeti bile 2 katını geçti . İnsanlar yarım gevrek satar hale geldi. Bir ev ziyaretine gittim hanımefendi buzdolabını açtı bomboş. Kadın ‘ben anlıyorum da, 8 yaşında kızıma anlatamıyorum’ dedi. Ben o gün hüngür hüngür ağladım. Biz ne olsa yeriz ama çocuk eve geliyor yedirecek bir lokması yok. Kadın ben dilenmiyorum ben iş istiyorum diyor. Çalışmak istiyorum çocuklarıma ekmek getirmek istiyorum diyor. İnsanlar çaresiz. Bu kadın lüks bir şey istemiyor ki yaşayabilmek için istiyor çocuklarına yem ek yapabilmek için istiyor.”

Asgari ücret konusunda 3 bin 800 liralık bir tahminde bulunan Avukat Apak, İYİ Parti’nin çalışmalarını anlattı şu bilgiyi verdi:

“Karşıyaka’da bir bahar havası var. Biz her gün sahadayız. Her gün stant kuruyoruz . Halkın müthiş bir teveccühü var. Vatandaşlar (Biz Meral Hanıma destek vermek istiyoruz ,bu düzene hayır demek istiyoruz) diyorlar. Her gün en az 15-20 üye kaydı alıyoruz.  

Haftada iki gün STK’ları ziyaret ediyoruz. Müthiş bir geri dönüş var hem STK’lardan hem sivil halktan. Özellikle hanımlarımız son derece destek veriyorlar. Kadınlarımızda Bir Nene Hatun ruhu gözlemliyoruz. Bu işi kendilerinin çözeceğini biliyorlar çünkü. Güruh güruh bize katılıyorlar. İnsanlar artık kavgadan öfkeden çok yorgun. Can derdine düşmüşken bir de kavga edecek halleri kalmadı artık sarıp sarmalanmak istiyorlar. Sorunlar birikti dağ gibi çözüm istiyor insanlar. Artık herkes çok net biz kavga etmek istemiyoruz diyor insanlar hele ki gençlerimiz, biz kavga istemiyoruz ötekileştirmek istemiyoruz diyorlar.”

Gençler belirleyecek

İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Avukat Müjde Harput Apak, gençler ve Z kuşağının dünyaya bakışları ve isteklerinin çok net olduğunu da anlattı,  şunları söyledi:

“Çözümün Güç birliği sağlayarak aynı yere yumruğu vurmaktan geçtiğini biliyorlar. Gençlerimiz haklılar 7 milyon gencimiz var önümüzdeki seçimde oy kullanacak. Kaderi onlar belirleyecek. Biz bu gençleri dinlemezsek geleceğimize yön veremeyiz ki 7 milyon çok ciddi bir rakam. Onları dinleyeceğiz ki onların dünya görüşlerinden de feyz alacağız. Yazık günah demekle, biz sizi anlıyoruz demekle olmaz mücadele edeceğiz. Vatandaş diyor biz bu düzene karşıyız, peki ne yapacağız oy kullanacağız vatandaşlık görevimiz. Hak verilmez alınır, hep birlikte oy kullanacağız ve haklarımızı söke söke geri alacağız. Eğer oy kullanmazsak mücadele etmezsek elimizde olanı da kaybedebiliriz. Köprüden önceki son çıkış burası. “

Haklarımızı geri almamız gerekiyor.

İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Avukat Müjde Harput Apak, halkın ruh sağlığını bozduklarını belirtirken, şöyle konuştu:

“Artık hepimiz anksiyete bozukluğu geçiriyoruz. Sosyal hayatımız kalmadı. Yaşayamıyor ki adam; sosyal hayatı olsun. İnsanlar çok gergin çok sinirli. Kimsenin tahammülü kalmadı. Ekonomik sosyal her türlü sorun o kadar iç içe girdi ki. İnsanlar evlerine gittiklerinde bile huzur bulamıyorlar, evlerinde mutsuz işlerinde mutsuz. Herkes nerdeyse anti-depresan kullanıyor. Bu kadar mutsuz bir toplumda anlayış bekleyemiyoruz ki. “

Yükselişimiz sürüyor

İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Apak, partisinin kamuoyu anketlerine de yansıyan yükselişine dikkat çekti. Apak, “Bu nedenle stantlarımıza bile saldırdılar. Provokasyon yapıyorlar. Çünkü yükselişimizi görüyorlar. Sokakta kimi görsem halkımızın her bir bireyinden  ‘oyum kadına’ cümlesini duyuyorum. İnsanlar anne şefkatine ve sarılıp sarmalanmaya ihtiyaç duyuyor. Sayın genel başkanımız da bunu çok iyi yakaladı” dedi.

Mevcut düzenin yürütülemez olduğunu söyleyen Apak, “Memleketin her türlü sorunu isteği konusunda hazırlık devleti yönetmeye her kademesiyle hazırız. Seçim nasıl ve ne zaman olur bilemem ama bu sistem artık tıkandı. Yılbaşından sonra daha korkunç bir tablo bekliyorum” diye konuştu. Apak şöyle deva etti:

 “ Müthiş zam rakamları var bütçe görüşmeleri var. Memur zamları var, asgari ücret var. Baskılayabildikleri kadar baskılıyorlar ama yine döviz yükseliyor. Gerçek değerinin de bu kadar olduğunu sanmıyorum baskılayarak bu hale getirebildiler. Tedarik zinciri koptu, üretim durdu satışlar durdu. Bir gün sonraki kar ve maliyeti hesaplayamıyor ki. Stokçuluk yapanlara ceza verilsin ama stokçuluğa sebep olan sıkıntıları da bilsinler. Bir marangoz mesela 3 liraya aldığım menteşeyi 10 liraya alıyorum diyor 23 lira olan kestanenin kilosu bu sene 60 lira bunlar atık lüks oldu. Esnaf, fiyat değiştirmeye utanıyorum diyor.  3 saat sonra doların ne olacağını kestirebiliyor muyuz? Maalesef hayır.”

Avukat Apak, bölgesindeki Millet İttifakı bileşenleri ile iyi bir iletişimleri olduğuna da dikkat çekti, “Bu demek değil ki hatalarımızı yanlışlarımızı eleştirmeyeceğiz. Eleştiri yerinde ve zamanında olduğunda yapıcı olur” dedi.

Editör: TE Bilişim