SON MÜHÜR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Son Mühür TV ekranlarında Haber Aktüel'in konuğu oldu, Semra İğtaç'ın sorularını yanıtladı. Konak için önemli bir turizm atağı gerçekleştirdiklerini belirten Batur, “Agora altın üçgenini ayağa kaldıracağız. Heyecan duyuyoruz. Turist İzmir’e geldiğinde hemen iskeleden otobüslere binip Selçuk’a gitmeyecek artık. Bir gününü en azından İzmir’de geçirmesi en büyük temennimiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var” dedi.

Semra İğtaç’ın hazırlayıp sunduğu programda keyifli sohbetten önemli açıklamalar şu şekilde;

AGORA ALTIN ÜÇGENİ

- "Bir hedefimiz var 2023’te cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünde Kadifekale, Kemeraltı ve Agora altın üçgenini oluşturacak bir proje. O tarihi değerleri ayakta tutacak, kente gelen turistin yerli veya yabancı turistin o sürküle edeceği alanları en azından 20223’e kadar bitirmemiz gerekiyor. Konak Pier’den çıkan bir turist Kemeraltı’na girecek tertemiz taih kokan sokaklardan geçip Havra Sokağı'na girecek. Havra Sokağı’nın civarında ki ,orada 5 tane havramız var. Oranın restorasyonu devam ediliyor. Bunun yanında karşısı Agora başlı başına bir tarihi zenginlik,,,, Agora’ya giren tarihiyle ilgilenen bir turist, en az iki üç saati orada geçebilir. Bunun yanında Kadifekale sırtında başlayan hemen Agora’nın üstünde çok önemli, bir çalışma var. Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi olarak biz destekliyoruz. Prof. Dr. Akın Ersoy, tarafından takip edilen Kadifekale sırtlarında bir amfi tiyatro 20 bin kişilik yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Heyecan duyuyoruz. Onun da bu üçgenin içinde olduğunu düşünün. Turist İzmir’e geldiğinde hemen iskeleden otobüslere binip Selçuk’a gitmeyecek artık. Bir günü en azından İzmir’de geçmesi en büyük temennimiz. Bununla ilgili çalışmalarımız Havra Sokağı’nda İkinci Beyler Sokağı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı tadilatlar var. Bizim de yaptığımız çalışmalar var ki, o bölgede İstiklal Okulu var. Onu restorasyonunu yapıyoruz. Gençlere yönelik bir merkez yapacağız orayı şimdi. Altınpark var. Altınpark'ta Kültür Bakanlığı ve Konak Belediyesi olarak çalışıyoruz."

TARİHİ DEĞERLERİYLE KONAK

- "Yine o bölgede bitirdiğimiz Alanyalı konağı var. Mükemmel, şahane bir bina, Bunu da yine büyükşehir belediyemiz ile 2022’de açılmak kaydıyla prensip kararlarımızı aldık. Çalışmaya da başladık. Kurtuluş müzesi yapacağız. Hem o bölgeye gelen turistlerin gezebileceği hem de cumhuriyetimizin kurtuluşundaki bütün ögelerini görebileceğimiz çok güzel bir müze; bunun organizasyonunda değerli meclis üyemiz Ulvi Puğ yürütüyor. Bu hem bizim hem de büyükşehirin bürokratları heyecan katacak. Tarihi değerlerle ilgili zaten şu anda devam eden üç dört restorasyon işimiz var. Bir tanesi Kıllıoğlu Hamamı Anafartalar Caddesi'nde orasını kültür merkezi yapacağız. Silahhane binamız var. Yine Hilal’de bir roman gençlik merkezi yapacağız. Restorasyonu eski bir bina, Onun restorasyonu Nisan'da tamamlanmış olacak, oradaki roman çocuklarımızın özelikle müzik eğitimiyle ilgili bir gençlik merkezi yapıyoruz. İki tane tarihi bina da TCDD’den tahsisini aladık. Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüz ve Ulaştırma Bakanlığı’mıza buradan teşekkür ediyorum. Buradan bir tanesi Kemer Tren İstasyonu 1895 yılında İngilizler tarafından iyapılmış lk tren istasyonu.. Bu bölgede yapılan, harika bir bina. Onu aldık, restorasyonuna pandemiye rağmen devam ettik. Restorasyonunu bitirdik. Konak Belediyesi Gençlik Destek Merkezi yaptık. Her şeyi hazır. Özellikle o bölgede gençlerimiz problemi var. bağımlılıkla ilgili. Uyuşturucu kullanımıyla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Gençlerimiz meslek sahibi yapacağız. Psikologlarımızla çok güzel merkez yaptık. Bu da halk eğitim müdürlüğümüz, değerli kaymakamımız, ilçe emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüzle hep birlikte organize edeceğimiz bir çalışma olacak."

 

Editör: TE Bilişim