İzmir’e 1 saat uzaklıkta! Bu köye gelen manzaraya bakmadan, kahvesini içmeden dönmüyor
İzmir’e 1 saat uzaklıkta! Bu köye gelen manzaraya bakmadan, kahvesini içmeden dönmüyor
İçeriği Görüntüle

Son Mühür / Atakan Başpehlivan İzmir Emek ve Demokrasi bileşenleri, İzmir Barosu, TMMOB, KESK, DİSK, YENİ Parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla parti değiştiren belediye başkanlarını protesto etmek amacıyla Alsancak'ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

YENİ Partili vekiller polis ile müzakere gerçekleştirdi

İzmir eylem YENİ Parti

Emek ve Demokrasi bileşenlerinin çağrısıyla toplanan içerisinde İzmir Barosu, TMMOB, KESK ve YENİ Parti’nin destek verdiği protesto yürüyüşüne emniyetin izin vermemesi üzerine İzmir Barosu Başkanı Sefa Özkan, YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve Ümit Özlale ilgili emniyet amiri ile gerekli izinlerin alınması için görüşme gerçekleştirirken, toplanan kalabalık müzakerelerin sonucunda slogan atmadan polis gözetiminde Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürüdü.

Sefa Özkan: Hukukun üstünlüğünü ve seçmen iradesini savunmaya devam edeceğiz

İzmir eylem YENİ Parti cemil tugay

Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde okuyan İzmir Barosu Başkanı Sefa Özkan, "Türkiye'de Hukukun üstünlüğü her geçen gün azaltılıyor. Böylesi bir dönemde demokrasiye ve seçmenin iradesine daha fazla sahip çıkılması gerekirken, şimdi seçimlerde ortaya çıkan halk iradesinin değiştirilmesine tanıklık ediyoruz. Bu belediye başkanları kişisel isimleri üzerinden bağımsız bir yetki mi almışlardır? Adayların belirlenmesinde parti iradesinin etkisi vardır. Seçmen iradesi siyasal pazarlığın parçası haline getirilemez. Çiğli ve Foça ilçeleri bunun somut örnekleridir.

İlçelerde yıllarca oluşmuş ilişkiler ve yurttaşların sandıkta verdiği oylarla belirlenmiştir. Mesele seçmenin verdiği oyun siyasal anlamının değiştirilmeye çalışılmasıdır. Cemil Tugay'ın da iktidar partisine geçmesinin bu bağlamda değerlendirilmesi gerekmektedir. Sandıkta kaybedilen belediyelerin seçimden sonra parti değişikliği üzerinden yeniden kazanılması demokratik dengeyi bozmaktadır. Bu nedenle bugün yapılanları normalleştirmemek gerekiyor. Bizler siyasetin bu biçimde yozlaştırılmasına itiraz ediyoruz. Siyasetin kişisel ikbal hesaplarına teslim edilmesine itiraz ediyoruz. Hukukun üstünlüğünü ve seçmen iradesini savunmaya devam Edeceğiz. Toplumun söyleyeceği söz siyasi transferlerle değişmeyecektir" diye konuştu.

Çağatay Güç: Halka bunun bedelini ödeyecekler

Emek ve Demokrasi Güçleri İzmir yeni Parti

İzmir Barosu Başkanı Sefa Özkan'ın ardından konuşan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı topa tutan YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ise Tugay'ı her alanda protesto edeceklerini aktararak, şu ifadeleri kullandı: "İzmir siyasetinde ters yöne kürek çekilen bir süreci yaşıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütün açıklamalar gitmemesi üzerineydi. Ancak görüyoruz ki pazarlıklar çok önceden yapılmış. AK Parti şu süreçten sonra bu vatandaşın elinden kurtulamaz ilk seçimde gidecek. Parti değiştiren arkadaşlara söylüyorum eğer korku haklarındaki dosyalarsa söylesinler. Fon krizinden sonra bu iktidar ayakta kalamayacak, yapılanların bedeli ödenecek. Korkarak geçiyorlarsa halka bunun bedelini ödeyecekler. Onların siyasi hayatı bitmiştir. Bizler yarın Cumhuriyetçi bileşenlerin açıklamasına da katılacağız. Çarşamba günü büyük bir yürüyüş yapacağız. Cemil Tugay'ı protesto edeceğiz, bundan sonraki süreç bambaşka olacak"

Muhabir: Atakan Başpehlivan