Cumhuriyetin ilanının 98'inci Yıl Dönümü’nde ülkemizin, yurttaşlarımızın geleceği adına endişelerimiz zaman zaman gündeme geliyor.

Ancak; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ülkemizi önemli bir halk hareketi ile önce tehdit ve korku düzeninin elinden ardından da emperyalist ülkelerin boyunduruğundan kurtarması bizim açımızdan çok önemli. Atatürk; ulusu ile birlikte yaptığı devrimlerle içinde bulunduğumuz coğrafyanın değil, dünyanın en önemli liderleri arasına girdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün yeniden anarken,  şu yazısını bir kez daha anımsatalım:

Yıl 2021 Ekim ayı. 100’üncü Yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağından kuşkum asla yok. Cumhuriyet değerlerini tahrip etmek isteyenlerle son dönemde daha çok karşılaşıyoruz..  Son yıllarda toplum olarak ortak değerlerimizin yozlaştırılması, Cumhuriyet’in kazandırdığı ahlaki ve insani değerlerin yozlaştırılarak yok edilmesi tehlikesini yaşıyoruz.

Cumhuriyet devletinin yok edilmesi üzerine kurulu felsefe, en temel felsefelerden birisi olan laik demokratik düzeni ve onun kurumlarını yıkmayı hedefliyor.  Hukukta, ekonomide, siyasette ahlaki değerler ve kurumların yıkılmasıyla yeni bir düzen hedefleniyor. Dünya ile bağımız giderek zayıflayan ilişkilerle yönetilmeye çalışılıyor.

Toplum içerisinde ayrıştırıcı, bölücü, nefret dili iktidar kılınmaya çalışılıyor. Ve bilim adamları, düşünürler, gazeteciler, sanatçılar gözden düşürülmek için aşırı bir çaba harcanıyor.

Ülkemizin bir süredir devam eden bu gelişmelere karşı mücadelesindeki tek ışık ise yine bizlerin faziletli insanlar olarak yetişmeye yönelten lideri Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bizler Cumhuriyet felsefesini savunarak ülkemize zarar verenleri bertaraf edebiliriz. Bunu yaparken tek gücümüz ise demokrasi ve onun değerleridir. Yaşasın Cumhuriyet…