CHP’den Belediye Başkanı seçilen Burak Oğuz, FETÖ Terör Örgütü üyesi iddiasıyla önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı. Oğuz, toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Görevinden alınan ve yerine kayyum atanan Oğuz, tahliye edildi. Oğuz’un  cezası kesinleşmesi halinde yeniden hapse girebilir. Bu sancılı süreci yaşayan hiçbir CHP’li yönetici bu olanları sağlıklı biçimde açıklayamadı.   

Urla’da Oğuz’un ardından iki ayrı Kaymakam Belediye Başkanlığı görevine vekaleten getirildi. İlk olarak benim de yakından tanıdığım Önder Can, görevden alınan Burak Oğuz’un yerine getirildi. Önder Can Belediyeye vekil yapılmadan önce Urla’da beşeri ilişki anlamında “iyi bir durumu” vardı.

Kayyum ile CHP’nin seçilmiş meclis üyelerinin devre dışı bırakıldığı Urla’da Önder Can, özellikle AK Parti’nin belediyeden beklediği pozisyonları bulamaması sebebiyle benim aldığım bilgilere göre “ayağı kaydırıldı”.. Oysa Can’ın ilçeye gelmesini sağlayan ve Urla’dan sonra Cumhurbaşkanı’nın ilçesi İstanbul Üsküdar’a görevlendirilen Murat Sefa Demiryürek Can’ın önemli referansı olarak biliniyordu. 

AK Parti’nin şikayeti

Önder Can’ın Urla’da yerleşme hayaliyle ev yapmak üzere aldığı arsa Can’ın ayağının kaydırılması için gerekçe yapıldı. Bunun ardında AK Parti Urla’dan bazı isimlerin olduğu hala konuşuluyor. Can önce bir küçük ilçeye kaymakam yapıldı. Ancak kısa süre sonra İzmir Vali Yardımcısı olarak İzmir’e döndürüldü.

Ardından bu göreve Kaymakam Murtaza Dayanç geldi. Dayanç simdilerde o koltuklarda “Dayanma ve Direnme” adına ağır mücadele vermeye başladı. Dayanç’ı bir internet sitesinden bombalıyorlar. Bu sitenin merkezi ise Sivas’ta  Tıpkı Önder Can’ın gönderilmesini sağlayan çevrelerce..,

CHP’nin İlçe Başkanı Hakan Özbadur ise bu siteyi dayanak olarak alıp Başkan Vekili ve Kaymakam Murtaza Dayanç’a suçlamaları soruyor. Dayanç’ın öğretmenine ait olduğu iddia edilen ‘Şehir ve Medeniyet’ adlı kitabın belediye 25 liradan alındığını oysa bu kitabın internet satış fiyatının 15 lira olduğu belirtiliyor. 

Özbadur sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Dayanç’ın cevaplaması istemiyle bazı sorular yöneltti. Kitabın kaç tane alındığını hangi fiyattan alındığını hangi ihtiyaçlarla bu alımın yapıldığı gibi sorular.

Geri gönderdi kavga başladı

Tüm Urla’da konuşulan ama yazılmayan bir noktayı okurlarımıza iletmek istiyorum. Dayanç, Torbalı’da Başkan Yardımcısı olarak çalışan ancak ilçede CHP’nin seçim kazanması sebebiyle ayrılan Yunus Değer’i Urla Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili olarak atadı. Değer, bu koltuğu koruyamadı ve hakkında çok şikayet yaşandı. Daha sonra da belediyede Parklar Müdürlüğü’ne gönderildi. Değer’in yaşananların ardından Urla Belediyesi ile ilişkisinin bittiği belirtiliyor.

 

Ne olduysa buradan sonra gerçekleşti. Urla’da çok sayıda deneyimli gazeteci ve gazete varken, Urla adını taşıyan bir internet sitesi yayınlarında Dayanç’ı hedef aldı. Kurum içinden verilen bilgiler önemli önemsiz bilgiler verilmeye başladı. Dayanç’ın bunların bazıları hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına başvuruları oldu.

Son olarak kitap alımı da bu sitede yayınlandı. Herhalde AK Parti’nin kaymakamlar üzerinden hayal ettikleri tam olarak gerçekleşmedi. İlçede konuşulanı yazarak noktayı koymalıyım. BU internet sitesi üzerinden Ak Partili Murat Nart, Önder Şengüler mutsuzluklarını belirtiyorlar. Ne yazık ki, CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur da, bu ikiliye destek verir görüntüsünü sergiliyor.

Görevden alınan Burak Oğuz atanmasını engelleyecek noktalarda hiçbir etki göstermeyen CHP’li Özbadur, ilçede daha önemli hizmetlerle ilgili gündemler yaratacağına, Urla’da hiçbir adresi olmayan internet sitesi üzerinden hayallerine yürümeye çalışıyor.