Son Mühür- Tüm Yerel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Murat Bekar, Konak Belediyesi'nde Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun da katıldığı bir toplantıda söylediklerinin çarpıtıldığını öne sürdü.
Toplantıda ''işçiler memurları geçti, memurlar bunu hak etmiyor'' türünden bir açıklaması olmadığını belirten Murat Bekar,
''Kurulduğu tarihten bu yana Emek cephesinde işçi memur ve bağlı tüm sendikalarla omuz omuza mücadele etmiş ve etmeye devam edecek olan sendikamız Tüm Yerel Sen'in 14. Mayıs tarihinde Konak Belediyesi memur emekçileri ve belediye başkanımız Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun da katıldığı toplantıda gündem olmuş konu başlıkları ve bu konulara dair Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube başkanı olarak yapmış olduğum değerlendirmelerin birtakım çevrelerce çarpıtılarak deklere edilmesini, yıllardır birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz işçi arkadaşlarımız ile bizleri karşı karşıya getirmeye çalışılmasını üzüntü ile karşılıyorum.'' sözleriyle değerlendirdi.

Murat Bekar
DİSK keşke önce benimle konuşsaydı...


''DİSK İzmir 5 nolu şube yönetiminin kamuoyu ile paylaştığı açıklama şahsımı derinden yaralamış ve konu ile ilgili açıklama yapılmadan önce konunun muhatabı olarak benimle temasa geçilmemesi birlikte verdiğimiz mücadelemizi zedelemiştir.'' hatırlatmasında bulunan Murat Bekar,
''Kamuoyuna açıkça belirtmek isterim ki şube başkanı olarak toplantıda dile getirdiğim "Çalışma saatleri" konusu memurlar arasında yapılan ankette çıkan sonuç değerlendirmesi olup, yapılan TİS ile ortaya çıkan tabloda iş barışının bozulmaması adına memur toplu sözleşmesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirttim.
Yaklaşık 500 memur emekçisinin katılımıyla yapılan toplantıda "işçi çıkarılması veya buna atıfta bulunacak" herhangi bir görüş bildirmedim.
Aksine İşçi kardeşlerimizin Toplu sözleşme sürecinde yaptığı eylemlere bizzat şube başkanı sıfatı ile katılım sağlayıp destek vererek, "Alınan ve alınacak olan miktar ne olursa olsun İşçi kardeşlerimizin anasının ak sütü kadar helaldir." görüşünü deklere etmiş bir kardeşinizim.


İşçi-Memur, et ve tırnak gibidir...


Aynı ortamda emek veren ve üreten işçinin ve memurun et ve tırnak olduğu bilinciyle, eti tırnaktan ayırmaya çalışanlara inat bu ayrıştırıcı provokasyonu kabul etmiyorum.
Sonuç olarak yaşanan olaylardan kendimize ders çıkarmalı ve bundan sonra yaşanabilecek bu tip durumlar için herkesi sağduyulu olmaya ve iletişimi arttırmaya davet ediyorum.
Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube başkanı olarak şahsıma yapılan bu itibar suikastini ve suçlamaları kabul etmiyor, yaptığım açıklama samimi bulunmayacaksa Emek cephesinden de özür dilemekten çekinmeyeceğimi belirtmek istiyorum.'' mesajı verdi.


Ne olmuştu?


Murat Bekar'ın ''İşçiler memurları geçti, memurlar bunu hak etmiyor'' şeklinde konuştuğunu öne süren DİSK Genel İş 5 Nolu Şube,
“Buradan çağrımızdır, Konak Belediyesinde Yetkili Sendika Olan Tüm Yerel Sen’in Şube Başkanı Murat Bekar ötekileştirici dilinden vazgeçmeli ve Merbel işçisinden özür dilemelidir. Aksi halde bu işyerinde ortaya çıkacak gerginliğin tek sorumlusu olacaktır.'' açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı