İran’ın başkenti Tahran’da Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve İran heyetleri arasında gerçekleştirilen dörtlü toplantı sona erdi. Bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai ev sahipliği yaptı.

Toplantıya İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi de katıldı. Dört ülkenin temsilcileri, bölgedeki güvenlik gündemini ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’yi MİT Başkanı İbrahim Kalın temsil etti

Dörtlü toplantıda Türkiye’yi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın temsil etti. Suudi Arabistan adına Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, Pakistan adına ise Genelkurmay Başkanı Asım Münir toplantıya katıldı.

Görüşmelerde bölgesel güvenlik meselelerinin yanı sıra İsrail’in bölgedeki faaliyetleri ile Filistin ve Lübnan’da yaşanan gelişmeler ele alındı. Toplantının sona ermesiyle birlikte dört ülkenin temsilcilerinin bölgesel gündem kapsamında gerçekleştirdiği görüşmeler tamamlandı.

Kaynak: AA