4 ağustos salı günü İzmir'in Menderes ilçesi operasyonla uyanmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Rüşvet', 'İrtikap', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'İmar kirliliğine neden olma' suçlarını işledikleri belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlatılmıştı.

Araç sahipleri dikkat! Benzine rekor zam geliyor!
Araç sahipleri dikkat! Benzine rekor zam geliyor!
İçeriği Görüntüle

Soruştura her geçen gün derinleşirken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Aralarında Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de olduğu 16 kişi gözaltınta alınmıştı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüphelilerin tamamı, bugün adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Ilkayy Çiçek

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Ağustos’ta 15 kişi, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “rüşvet”, “irtikap”, “resmî belgede sahtecilik”, “görevi kötüye kullanma” ve “imar kirliliğine neden olma” iddiasıyla jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Hakkında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı R.S. de daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Emniyet İstihbarat birimleri ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. Böylece gözaltı sayısı 16'ya yükselmişti.

Kaynak: DHA