Henüz tarih netleşmese de Türkiye artık seçim atmosferine girdi. Hükümet, seçimin Haziran 2023'te yapılacağını söylüyor. Ancak muhalefet partileri erken seçim çağrılarını son günlerde sıkça dile getiriyor. Türkiye bir taraftan erken seçim olup olmayacağını konuşurken, diğer taraftan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi çıkaracağı merak ediliyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Ben başbakan olacağım" çıkışının ardından gözler özellikle üç isme çevrildi. Bunlar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu... Ancak Kılıçdaroğlu sık sık belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmasına sıcak bakmadığını ifade ediyor. Dolayısıyla şu günlerde özellikle Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkıyor.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU YÜZDE 80 CUMHURBAŞKANI ADAYI" İDDİASI

Son olarak bu konuyu Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca köşesine taşıdı. Kılıçdaroğlu'nın yüzde 80 Cumhurbaşkanı adayı olacağını dile getiren Karaca, "Kalan %20’lik payı şunun için veriyorum: a) Seçime daha çok var. Bazı dinamikler değişirse başka kişilerin önünü açmanın daha iyi olacağını düşünüp çekilebilir. b) Hala tavşan kaç tazı tut stratejisi uyguluyor olabilir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim