AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün gerçekleştirilen MYK toplantısının ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu hükümetimiz ve partimizle ilgili gerçekle alakası olmayan iddialarda bulundu. Ulaştırma Bakanı ve Meclis Başkanımız gereken cevabı verdi. Sürekli siyasetten gerginliğin artmasından bahsediyorlar. Demokratik rejimlerde farklılıklar olur. Hiçbir farklılığın olmadığı görüşler diktatörlüklerde olur. Siyasi rekabeti siyasi husumeti dönüştürmek olmamalı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye destek veren öğretmenleri hedef gösterdi. Anti demokratik eğilimleri ortaya çıkaran bir anti demokratik siyaset örneğidir. Kaymakamlara, avukatlara seçilmiş hükümeti dinlememeleri gerektiğini söyledi.

Yassıada zihniyeti dediğimiz şeyi ortaya koyduğumuzda büyük bir alınganlık gösteriyorlar. Demokratik meşrutiyete saldırıda hep siz ön plana çıkıyorsunuz. Başkan vekiliniz çocukların din eğitimi almasına saldırdı. Bunun orta çağ zihniyetiyle birlikte zikredilmesi ne kadar yol gidilirse gidilsin aşağıdan yukarıya çıktığını görüyoruz. Demokrasinin kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar. Toplumun kazanımlarını koruyan bir siyaset dili korumak bu kadar zor olmamalı.

Siyasilerin böyle iddialarda bulunduğu zaman bir delil sunması gerekir. 

Siyasilerin böyle iddialarda bulunduğu zaman bir delil sunması gerekir. Demokrasi kazanımlarını altüst etmek isteyen birçok kişi var. Bahsettiğiniz şey sandığın yolu değil. En çok milletin değerleri ve kazanımlarıyla derdi olan anti demokratik siyaseti görmeleri gerekiyor. Demokratik bir siyasetten herkes kazanır. 

Kazakistan'daki olayları çok yakından takip ediyoruz. Kazakistan'la çok köklü ilişkilerimiz var.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olmuştu.

KAMULAŞTIRMA ÇIKIŞI 

Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan yol ve köprüleri kamulaştıracaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, kamulaştırma yaparken intikam hırsıyla değil, kamulaştırılacak yol ve köprülerin gerçek ücretlerini ödeyerek yapacaklarını söylemişti. Şirketlerin tahkim davalarına gidebileceğine ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Devletin soyulmasını öngören bir hukuk olamaz" diye cevap vermişti.

BAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU

Kılıçdaroğlu açıklamalarına devam ettiği sırada Fatih Altaylı,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun basın müşavirinden kendisine gelen bir mesajı okuyarak, Karaismailoğlu'nun kendisi hakkındaki açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim