SON MÜHÜR.COM/SELCAN ŞERİFAKİ

AK Parti İzmir Kongresi Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce partinin önemli isimleri konuşmalar yaptı. İlk önce AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuştu. Kongrede tek aday olarak giden Sürekli, kürsüye çıkarak  “Bugün İzmir'e çok güzel günler yaşatıyorsunuz, bugün İzmir'in düğünü...  Sizlerle her zaman her yerde beraberiz. Gece gündüz pandemi sel deprem demeden biriz, beraberiz, biriz, güçlüyüz hep birlikte İzmiriz. Hep birlikte Türkiye'yiz. Bugün önemli bir sürecin başlangıcındayız. Cumhurbaşkanımız bana görevi tebliğ ederken 'Git Kerem Ali, 2023 - 2024 hazırlıklarını yap' demişti. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, hep birlikte de çalışacağız. Hedeflerimiz büyük, hedeflerimiz 2023 yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nı Sayın cumhurbaşkanımızı birinci yapacağız. Burası benim ailem, Ak Ailem, üzerimize düşenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı kazanacak. 2023 ve 2024'e hazır mısını? Durmak yok yola devam” diye konuştu. 

'İZMİR'DE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYDULAR MI"

Eski Ekonomi Bakanı, 2019 Yerel Seçimleri AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir gökkubbe altında yaratılmış en güzel topraklar. Türkiye'nin göz bebeği İzmir'i, çıktığımız yolda, inandığımız yolda Türkiye'ye kazandıracağız. Bugün Cumhurbaşkanımızın başlattığı hizmetkar belediyecilik Maalesef İzmir'de tam karşılığını bulamadı. Genel olarak muhteşem hizmetler yapıldı ama yerel hizmetlere geldiğinde İzmir'e hizmetkar olarak AK Belediyecilik İzmir'e gelecek m? O zeybek Konak Meydanı'nda oynanacak m? Elbette oynanacak. 2 yıl geçti taş üstüne taş koydular m? İzmir'in değerlerinden bir tanesine bile çare oldular m? Niye İzmir'e her yağmur yağdığında İzmir çamur yağmuru oluyor. Çözerse AK Parti çözer” dedi. 

"20 SENEDE 15 SEÇİM KAZANDIK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Gittiğim her il kongresinde öncesinde konuşmama bir helalleşme ile başlıyorum. Bugün bizim düğün ve helalleşme günümüz. Her ilde bu sözü söylerken hafızamda ve gönlümde İzmir'in AK Partili neferleri olmuştur. Dile kolay 20 seneyi
geride bıraktık. 20 sene boyunca 15 seçim kazandık. Darbe teşebbüslerine meydan okuduk. Yolsuzluk kurumlarına bürünmüş darbe girişimlerine karşı durduk. Bunlarda bir kere olsun acaba demeyen sokak sokak cadde cadde bayrak asan Enes kardeşimden, evimde yemek yok demeyip ev ev kahvehane gezen Hatice ablamdan, Ahmet abimden hepinizden Allah sizden razı olsun. Bakın 20 yıl boyunca inandığımzı yolda yürümek için her türlü engellemelerle rağmen hava yollarıyla inandığımız yolarda yürüyerek buralara geldik. İnandığımız yolda yürümek için hem Cia'mızı hem İha'mızı, Karabağ'ı, kazanımları devam ettirmek için inandığımız yolda yürümeye var mıyı? Ak Parti teşkilatları.. 2023'te bu zaferleri kazanmaya var mıyız AK Parti teşkilatı.. Allah sizden razı olsun” ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'DE ACILARI HEP BİRLİKTE PAYLAŞTIK"

Ulaştırma ve Habercilik eski Bakanı Binali Yıldırım, “AK Kadınlar 15 seçimde destan yazdınız en büyük başarının altında sizin imzanız var. Cumhurbaşkanımızı, liderimizi 2023'te tekrar seçmeye hazır mıyı? 2023- 2024 yolculuğuna hazır mısınız gençle? İzmir olarak yeni bir destan yazmaya hazır mısını? İzmir önemli üzüntüler yaşadı. İzmir'de deprem oldu hortumlar oldu sel felaketleri oldu. Acılarımızı hep beraber paylaştık, azalttık ancak yine İzmir'in yanında cumhurbaşkanım siz vardını? Milletvekillerimiz vardı. Acıları ve üzüntüleri paylaştık ve yaralarımızı hafiflettik. 3 ay geçti depremden. Yaralar sarılır. Giden evler geri gelir. Ama giden canlar geri gelmez. Depremde hayatını kaybeden bütün hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim