Son Mühür / Atakan Başpehlivan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, geçtiğimiz günlerde HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşinin ameliyat olması nedeniyle özel izinle dışarı çıkarılmasını sert bir dille eleştirilerek, "Saray talimat vermiş bu özel izinli imtiyazlı ziyaret gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.
Naşit Birgüvi: Hakikaten doğru değil
Zafer Partisi'nin tutuklu Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın annesinin çok büyük zorluklarla Silivri'de bulunan Marmara Cezaevine geldiğini ve söz konu muamelenin doğru olmadığını vurgulayan Birgüvi, "Ümit Özdağ'ın annesi Gönül hanım 90'lı yaşlarda bir kadın ve cezaevine ziyarete gelmenin çok büyük müşkülatı var ve cezaevi zaten İstanbul'un çok ötesinde epey bir mesafe var.
Cezaevine ziyarete girerken ciddi prosedürlere geçip de ziyaret yapılabilinen bir ortam var iken, yaşlı bir kadına böyle bir muameleyi reva görmek hakikaten doğru değil." dedi.
"Bu izin kesin olarak açılım süreciyle ilgili"
Ayrıca, Selahattin Demirtaş'ın terörist kimlikli ve hüküm giymiş olduğunu hatırlatan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, söz konusu ziyaretin açılım sürecinin bir yansıması olduğunu belirterek, "Selahattin Demirtaş, hüküm giymiş ve terörist kimlikli biri olmasına rağmen kendisine tanınan imtiyaz genel başkanımız Ümit Özdağ'a tanınmıyorsa Ben Suzan hanımın söylediği cümlelerin sonuna kadar arkasındayım.
Bu imtiyaz kesin olarak açılım süreciyle ilgili, iki taraf birbirine jest yapıyor ve birbirini kırmıyor." diye konuştu.
Suzan Küçüksaraç: Özdağ'a düşman hukuku uygulanıyor
Öte yandan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Ümit Özdağ'ın annesi Gönül Özdağ'ın 90 yaşında hapishane yollarında perişan edildiğini söyleyen ve Özdağ ailesine karşı düşman hukuku uygulandığının altını çizen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suzan Küçüksaraç, şu ifadeleri kullandı: "Selahattin Demirtaş'ın eşi ameliyat olduğu için özel izinle dışarı çıkartılıyor.
Geçmişte bu kişinin ismi PKK terör örgütü içerisinde geçiyor. Bakıyoruz ki sayın Ümit Özdağ'ın annesi Gönül annemiz, 90 yaşında Silivri yollarında perişan ediliyor. Şimdi soruyorum bu hangi vicdana sığar? Burada tamamen düşman hukuku uygulanıyor."