Son Mühür/ Beste Temel- Konak Belediyesi, kavurucu yaz sıcaklarında semt merkezlerindeki kurslara katılan kadınları ve çocukları deniz kıyısına taşıdı. Düzenlenen gezilerle birlikte kursiyerler, ev işlerinin rutininden ve kent yaşamının stresinden uzaklaşarak Ege sahillerinde unutulmaz bir gün geçirdi. Sürpriz gezi programı hız kesmeden başladı.
İlk duraklar Gümüldür ve Foça oldu
Gültepe ve Ballıkuyu Semt Merkezlerinden yola çıkan kafilelerin ilk durakları Gümüldür Sunal Tülbentçi ve Foça Karakum Plajı Tesisleri oldu. Denize girip güneşin tadını çıkaran kadınlar ve çocuklar, hijyenik koşullarda hazırlanan yemeklerini sahil kenarında kurulan neşeli sofralarda hep birlikte yedi.
Belediye çalışanlarının ev sahipliği yaptığı organizasyonda miniklere bir de sürpriz vardı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, geziye katılan çocuklara deniz ayakkabısı hediye etti. Rengarenk ayakkabılarını giyen minikler, gün boyunca arkadaşlarıyla birlikte sudan çıkmadı.

"İyi ki gelmişim, çok eğleniyorum"
Yaz programı kapsamında düzenlenen eğitici ve eğlenceli atölyelere katılan çocuklar, bu kez denizle buluşmanın heyecanını yaşadı. Arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendiğini belirten Samet Kumrular, Konak Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Denizin tadını çıkaran miniklerden Beren Altın ise duygularını şu sözlerle paylaştı:
"İyi ki gelmişim, çok eğleniyorum. Nilüfer Hanım’a denize gelmemizi sağladığı için çok teşekkür ediyorum."

Torunuyla gelen de var, stres atan da
Gezi yalnızca çocuklar için değil, günün tüm yükünü omuzlarında taşıyan kadınlar için de nefes aldırıcı bir mola oldu. Torunuyla birlikte sahile gelen Satı Odabaşı, "Memnunuz, her şey çok güzel. Torunum için geldim ve o da çok eğleniyor" diyerek memnuniyetini ifade etti.
Konak Belediyesi, deniz gezisi organizasyonlarını yaz boyunca ilçedeki diğer semt merkezlerinden katılacak yeni gruplarla sürdürmeyi hedefliyor.





