İzmir’in Ödemiş ilçesinde öğrencilerin internet ve sosyal medya kullanımında karşılaşabilecekleri risklere dikkat çekmek amacıyla eğitim çalışması düzenlendi. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, ilçedeki iki okulda toplam 257 öğrenciye ulaşılarak güvenli internet hakkında bilgilendirme yapıldı.
“Güvenli İnternet Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde Mehmet Tevfik Ortaokulu ile Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim programları gerçekleştirildi.
Siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı anlatıldı
Eğitimlerde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi personeli tarafından SİBERAY kapsamında güvenli internet kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı konularında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin internet kullanımında karşılaşabilecekleri riskler ve dijital ortamdaki güvenliğe ilişkin konular ele alınırken, eğitimde akran zorbalığına da değinildi.
Çalışma kapsamında Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de akran zorbalığıyla mücadele ile internet ve sosyal medyanın riskli kullanımının önlenmesine yönelik broşürleri öğrencilere dağıttı.
Eğitim ve bilgilendirme faaliyetleriyle öğrencilerin internet kullanımına ilişkin farkındalıklarının artırılması ve akran zorbalığıyla mücadele konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlanması hedeflendi.





